Banner Registraties

Ben je klaar voor dit mystieke pad?

Wij bieden een opleiding die erop is gericht om je de basis mee te geven om als Sjamanistisch Healer aan de slag te gaan. De opleiding is daarnaast ook erg geschikt voor mensen die gewoon aan zichzelf willen werken. We werken met de Peruaanse sjamanistische traditie die zeer passend is voor de tijd waarin we leven. Een tijd waarin respect voor het vrouwelijke en de aarde steeds normaler worden.

Tijdens het meermarige traject ontdek je hoe je een medicijnbundel (mesa) kunt samenstellen en er daarmee kunt “werken”. Je leert ook hoe je de balans in jezelf en anderen kunt herstellen door gebruik te maken van je verborgen talenten. Daarnaast ontvang je tijdens de opleiding diverse inwijdingen die je helpen op je pad. Uiteindelijk leer je hoe je deze zelf ook weer door kunt geven.

Als het over sjamanisme gaat dan gaat er een vuurtje bij mij branden.

Martijn Stevens is een gepassioneerd en liefdevol spiritueel leraar. Hij is inmiddels 13+ jaar actief als sjamaan en sjamanistisch healer. Daarnaast is hij werkzaam als software ontwikkelaar waarmee hij een prima balans weet te crëeren tussen spiritualiteit en het “gewone leven”.

Met al zijn kennis en ervaring heeft hij een unieke opleiding ontwikkeld. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van technieken uit de Yoga, het Inca Medicine en uit de Pre Inka traditie. Dat alles heeft hij samengevoegd tot een helend en bekrachtigend spiritueel pad.

Laat je meenemen op deze bijzonder reis die al velen voor je hebben gemaakt…

Martijn Stevens
Agnetha Stevens

Werken in en en met de aarde. Dat is waar ik blij van word.

Agnetha Stevens-ten Broek is de vrouw en vaste assistent van Martijn. Zij is een krachtige vrouw die al op zeer jonge leeftijd veel verantwoordelijkheid kreeg. Hierdoor is ze in staat om met compassie en liefde naar anderen te kijken.

Ze helpt Martijn met de lessen en met het aanscherpen van de lesstof. Door haar sterk ontwikkelde intuïtie kan zij ook studenten helpen om meer uit zichzelf te halen. Daarnaast geeft ze inwijdingen door en heeft ze een passie voor de tuin.

Laat het verleden en je angsten los en wordt wie je echt wilt zijn…

Daarnaast zijn er ook studenten die assisteren. Dit kunnen studenten zijn die de opleiding hebben afgerond, of studenten uit andere jaren. Zij doen dit omdat ze ook hun inzichten en ervaringen willen delen.

Waar ligt het accent?

In de lessen ontvang je onze vertaling van de kennis en vaardigheden die we van de paqo’s (sjamanen uit Peru – priester/genezers) heb mogen leren. Daarom is deze opleiding zeer geschikt voor mensen die het prettig vinden om les te krijgen in het Nederlands.

Het accent van de opleiding ligt op het oefenen met medestudenten. Zo kun je door ervaring en herhaling de sjamanistische technieken eigen maken om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven. Je leert hoe je jezelf en je omgeving kunt helen. Je krijgt daarbij de sleutel om weer terug in contact te komen met Moeder Aarde (pachamama) en ontdekt hoe je contact kunt maken met kosmische krachten, zoals de sterren, zon en maan. Dit is je kans om een bijzondere sjamanistische reis te gaan maken die het mogelijk maakt om jouw krachten te ontdekken. Word jij blij van les op locatie en samenzijn met andere mensen? Dan is dit iets voor jou.

Of.. Wordt je juist niet blij van les op locatie op een vaste tijd en vaste plaats? Wil jij een volledige online opleiding volgen waarbij je volledige vrijheid hebt? Dat is een nieuwe mogelijkheid die we bieden in deze bijzonder tijd. We hebben een volledige online variant van de meerjarige opleiding tot Sjamanistisch Healer. Deze kun je sneller afronden als je dat wilt.

Ik wil meer weten over de online opleiding...

 

Chakana 1

Opbouw sjamanistische healer opleiding

Duur van de opleiding

Je mag van ons verwachten dat we in de drie jaar en ook daarna al onze kennis en ervaring aan je door zullen geven. Je zult meegaan op een wonderbaarlijke reis gedragen door de energie van Peru..

Sjamanisme niveau 1

Jaar 1

Zelfvertrouwen krijgen

Je start met je medicijnbundel en herstelt het contact met moeder aarde en de natuur.

Sjamanisme niveau 2

Jaar 2

Loslaten en geduld oefenen

Je gaat bewust werken met je medicijnbundel en versterkt je contact met de kosmos.

Sjamanisme niveau 3

Jaar 3

Leven in wederkerigheid

Je hebt volledig contact met je medicijnbundel en gebruikt deze voor jezelf en anderen.

Na het afronden (Alumni)

Na deze drie jaar heb je zelf een goed inzicht in het Peruaanse sjamanisme en kun je jezelf verder specialiseren. Wellicht als assistent binnen de opleiding, wellicht heb je andere plannen. Ook alumni blijven welkom en zullen worden uitgenodigd voor bijeenkomsten. Daarnaast kunnen zij ervoor kiezen om losse lesdagen, uit de drie jaar, nogmaals te volgen of aan te schuiven bij master classes, zoals het leren doorgeven van de Hatun Karpay. De reis kan op die manier nog verder worden voortgezet als daar behoefte aan is. We blijven immers een leven lang leren

Locatie en data nieuwe groep voor 2023/2024

Aantal lesdagen op locatie: 9 lesdagen per jaar op vrijdag.
Sep, Okt, Nov, Jan, Feb, Mrt en Mei: 09:30 – 16:00 uur (welkom vanaf 9:00 uur)
Apr en Jun (op de Bakkershoeve, buiten als het kan): 10:00 – 16:00 uur (ongeveer)
Start opleiding: september 2023
Einde opleiding: september 2026
Locatie van de opleiding: Standaard locatie: Spankeren (Gelderland, nabij Dieren).
Buitenlocatie: Hall (Gelderland, nabij Brummen)

Aanmelden voor de opleiding

Agenda voor 2023 / 2024 (vrijdaggroep)
Deze groep is open voor inschrijving.

Datum
Vrijdag 08 september 2023
Vrijdag 06 oktober 2023
Vrijdag 10 november 2023
Vrijdag 12 januari 2024
Vrijdag 02 februari 2024
Vrijdag 08 maart 2024
Vrijdag 05 april 2024
Vrijdag 17 mei 2024
Vrijdag 14 juni 2024

 

Kennismaking met het sjamanisme

Bij betaling per 1 jaar ineens.

 1.699,00

Beschikbaar

IK WIL ME AANMELDEN

* Voor de opleiding Sjamanistisch Healer zijn onze volgende algemene voorwaarden voor opleidingen van kracht. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

ervaringen

Thomas Boots

Toen ik bij Blue Kachina begin wist ik niets van het sjamanisme en had me blind ingeschreven omdat iets me sterk aantrok. Nu bijna twee jaar verder is mijn leven behoorlijk veranderd. De wereld van de energie heeft zich aan mij geopenbaard en ik ben veel meer “in tune” met mijn omgeving. Tijdens dit pad val ik van de ene verbazing in de andere. Sjamanisme brengt je in contact met het magische aspect van het leven. Ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder en kijk uit naar alle mooie dingen die ik nog mag gaan ontdekken.

https://www.mijntempel.nl

Thomas Boots / Personal coach bij Mijn Tempel (huidige student)
Rosa Balrak

De opleiding bij Blue Kachina heeft veel voor mij betekend. Hier leerde ik mezelf met mijn gave beter begrijpen. De behandelingen en inwijdingen zette dan ook alles in beweging. Het Inca sjamanisme maakte de spirituele wereld duidelijk en tastbaar voor mij. Het is veel omvattend en niet religie gebonden waardoor het zeer toegankelijk is voor iedereen met interesse in spiritualiteit. Ik heb deze drie jaar ervaren als een warm bad omgeven door gelijkgestemden. Een plek waar ik mijn vragen kon stellen en kon leren en oefenen met eeuwen oude kunde. Ik ben zeer dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Het heeft gemaakt dat ik mijn eigen praktijk heb opgezet en in mijn kracht ben gaan staan.

www.incahealing.nl

Rosa Balrak / Sjamanistisch Healer bij Inca Healing (opleiding afgerond)
Joyce Berenschot

De kennismakingsworkshop van Blue Kachina heb ik van iemand cadeau gekregen. Aangezien het sjamanisme me altijd heel erg heeft getrokken wist ik meteen dat dat niet voor niets was 🙂 Vanaf het moment dat ik binnenstapte voelde ik dat dit het pad was wat ik mocht gaan bewandelen. Echt een gevoel van thuiskomen. Inmiddels zit ik in het 2e jaar van de opleiding en ik ben heel dankbaar voor alle veranderingen die er in mijn leven hebben plaatsgevonden. Het loslaten van oude pijnstukken en oude patronen hebben voor zoveel verlichting gezorgd. Ik ga met zoveel meer plezier door het leven en elke keer sta ik versteld wat het met mensen doet in mijn praktijk. Het werken met energie heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mezelf ben gaan waarderen om wie ik ben. Mijn hooggevoeligheid waar ik jarenlang heel veel last van had en niet wist hoe ik ermee om moest gaan heeft plaatsgemaakt voor kracht. De kracht om mensen te begeleiden in hun pad naar bewustwording en heling.

De opleiding is voor mij een prachtig cadeautje aan mezelf en dat gun ik iedereen.

www.with-joy.nl

Joyce Berenschot / Praktijk voor massage, healing & holistische therapie
Chakana 1

Gedetailleerde informatie

Meer over de hoofdlocatie

Sinds september 2017 zijn we te gast bij de Kerkhorst in Spankeren. Dit gebouw staat naast een prachtige kerk waarvan het origineel (deze is herbouwd) uit de 12e eeuw dateert. Een prachtige plek met een rijke historie.

We maken gebruik van deze locatie vanwege de mogelijkheden. Het is een rond gebouw dat opgedeeld kan worden in twee delen. Hierdoor ontstaat er een gedeelte dat geschikt is voor de training en een apart gedeelte om te eten. De capaciteit die we tot onze beschikking hebben is 20 personen voor de opleiding en 40 personen voor de workshops. We kunnen naar buiten als we willen en kunnen we van de keuken gebruikmaken. Daarnaast is het het pand gelegen op loopafstand van het treinstation.

De omgeving waar de opleiding wordt gegeven is aan de rand van de Veluwezoom. Deze omgeving staat bekend om de uitbundige natuur en dromerige dorpjes. De rivier de IJssel is nabij gelegen en de middeleeuwse steden Doesburg en Zutphen liggen op een steenworp afstand.

Onze tweede locatie

Als het weer het toelaat hebben we ook een andere locatie waar we gebruik van maken. Dat is de Bakkershoeve in Hall. Dit is ons woonadres dat grenst aan het bos en waar veel ruimte is voor rituelen in de buitenlucht. A;s het even kan zullen steeds meer opleidingsdagen verhuizen naar deze krachtplaats.

In het aangrenzende bos zijn verschillende locaties te vinden waar het nog helemaal stil is. Er lopen reeën en de namen van de wegen zijn zelfs een knipoog naar het sjamanisme. Zo is er de “Slangenwal” die niet zonder reden zo heet. Ook zijn er roofvogels die in grote aantallen hun aanwezigheid laten horen.

Een prachtige plek waar je helemaal tot rust kunt komen.

Overzicht van de onderwerpen

Lesstof, meditaties en oefeningen

We zullen veel onderwerpen behandelen tijdens de opleiding tot sjamanistisch healer die gericht zijn op jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ontvang je de rituelen en technieken die je kunt gebruiken om anderen met anderen te werken. Hieronder staan een aantal voorbeelden genoemd.

 • Inca kosmologie
 • Welke dieren (bepaald dier / een krachtdier)
 • Windrichtingen (eigenschappen van elk dier / archetype)
 • Benedenwereld
 • Bovenwereld
 • Energetische reinigingen (sami healing, illuminatie, hucha rumi)
 • Talloze oefeningen met de mesa
 • Extractie
 • Soul retrieval
 • Meditatieoefeningen / reizen in de bovenwereld / reizen in de benedenwereld (moeder aarde)
 • Reizen met de drum of ratel
 • En veel meer.

Inwijdingstrajecten

Het maakt niet uit of je deze inwijdingen al een keer hebt ontvangen voor je met deze de opleiding start. Je gaat erg diep met deze inwijdingstrajecten. Ten eerste ontvang je de inwijdingen en tweede leer je om ze door te geven.

Let op: de Munay-Ki is sinds 2019 geen onderdeel meer van de opleiding.

Inwijdingen

Deze losse wijdingen horen bij het pad van het Inca sjamanisme. Je ontvangt ergens ze gedurende de drie jaar.

Onderwerpen per opleidingsjaar

Klik op het pijltje om de onderwerpen per jaar te bekijken.

Opleidingsjaar 1

Accent en onderwerpen

Het accent in het eerste jaar ligt op het vertrouwen krijgen in je eigen vermogens. Je leert hoe je contact kunt maken met de ongeziene wereld en krijgt gereedschappen om de balans in jezelf en je omgeving te herstellen en ziektes te genezen. Hier ontdek je dat spirit bestaat.

 • Het opzetten van de gewijde ruimte (aanroepen van de windrichtingen)
 • Diverse healing technieken voor jezelf en voor het werken met anderen
 • De verbinding maken met de eerste vier stenen van de mesa (medicijnbundel)
 • Het leren werken met deze eerste vier stenen
 • Leren hoe je zware energie (hucha) kunt herkennen en verwijderen
 • Leren hoe je lichte energie (sami) kunt uitnodigen en verspreiden
 • Energie van je voorouders ontladen
 • Een globaal overzicht van de regenbooglagen van pachamama (kaart van de benedenwereld)
 • Diverse trancereizen waarbij trommel en ratel worden gebruikt
 • Een inwijding in de energie van de Gordel van Orion
 • De sleutel om een verbinding te kunnen krijgen met de Plejaden
 • Verlichtingstechniek (illuminatie) volgens Alberto Villoldo
 • Diverse despacho’s
jaguar opleiding sjamanistisch healer

Als je benieuwd bent naar een exacte weergave van de onderwerpen lees dan de terugblik op het opleidingsjaar van 2016/2017. Dit is een opsomming van wat we dat opleidingsjaar allemaal hebben gedaan.

Accent en onderwerp

Het accent van het tweede jaar ligt op het verder ontwikkelen van de ontdekte eigen kracht. Je leert een sterkere focus en aandacht te ontwikkelen. Ook begin je aan het proces van overgave aan een grotere macht. Hier ontdek je dat spirit in je zit.

 • Je leert om contact te maken met de volgende vier stenen van de mesa
 • We gaan de stenen van de mesa inzetten om een traditionele illuminatie te geven.
 • Het verdiepen van het contact met je stenen (khuya’s) door meditatie
 • Een inwijding in de energie van Sirius om je echt op je pad te zetten
 • Talloze reizen naar alle regenbooglagen van pachamama
 • Specifieke healingtechnieken verbonden met de regenbooglagen van pachamama
 • Werken met de tempels van het hart
 • De drie schijven en meditaties die daarbij horen
 • Leren werken met kristallen
 • Techniek om inzicht te krijgen in onze bestemming (destiny retrieval)
 • We ronden de Nusta Karpay inwijdingsweg af
 • Je krijgt stevige ademtechnieken en meditaties waarbij overgave het sleutelwoord is
Apukuna sjamanistisch healer

Accent en onderwerp

Het accent van het derde jaar ligt op het vervolmaken van je kosmische verbinding. Je eist je plek op aarde op door te herinneren wie je bent en waarvoor je hier bent. Jouw kracht is niet zozeer jouw kracht, maar een kracht die er altijd is en waar jij je bewust mee kunt verbinden. Hier ontdek je dat jij werkt als spirit.

 • Je gaat op reis in de overige regenbooglagen van pachamama
 • We starten en ronden de Qotokuna Karpay inwijdingsweg af (Inwijdingen van de Plejaden)
 • De Hanaq Pacha (bovenwereld) komt aan bod met alle lagen
 • Deze lagen worden in detail uitgewerkt met specifieke trancereizen
 • Er volgen meditaties en ademhalingsoefeningen om nog meer afgestemd te raken
 • We gaan werken met extractie met een Vogel Kristal
 • Daarbij oefenen we ook Soul Retrieval
 • De technieken om te reizen in de aarde voor het doen van een healing
 • Je leert hoe je een verlichting (illuminatie) doet met de Chumpi Khuya’s
Plejaden - sjamanistisch healer

Aan het einde van het derde jaar krijg je de keuze om een examen te doen. Bij een positief resultaat rond je de opleiding succesvol af en mag je jezelf de eigenaar van een certificaat “Sjamanistisch Healer” noemen. Denk niet dat je er dan bent, want het is als een rijexamen. Je hebt het papiertje, maar nu mag je jouw talenten gaan inzetten. Vanaf dan begint het echte werk want het duurt jaren voor je jezelf (en voorouderlijnen) helemaal hebt geschoond.

Als de situatie erom vraagt wordt er netjes van deze indeling afgeweken. Het is immers een pad vanuit het hart en niet het hoofd. Als de groep het toelaat wordt er eerder gestart met het oefenen van het doorgeven van de inwijdingen. Bovenstaande is slechts een mogelijke structuur. De onderwerpen worden echter wel allemaal behandeld. De volgorde is afhankelijk van de draagkracht en snelheid van de groep.

Bed and Breakfast

Sommige studenten die van verre komen overnachten in de buurt. Een zeer prettige B&B is de Molenkolk. Aantrekkelijke tarieven en een prachtige locatie. Met het pondje kan de oversteek naar Dieren gemaakt worden.

Wil je een andere B&B?

Dan zijn er in de buurt van Brummen legio mogelijkheden.

Molenkolk bed and breakfast opleiding sjamanistisch healer

Opleidingskosten

Er zijn verschillende manieren waarop de kosten voor de sjamanen opleiding kan worden voldaan. Wij geven er de voorkeur aan dat er per leerjaar betaald wordt. Het is echter ook mogelijk om per maand en per 3 jaar ineens te betalen. Het betalen per maand is aanzienlijk duurder omdat we hier vaak extra kosten voor moeten maken.

Betaling per jaar

De opleiding wordt telkens per opleidingsjaar gerekend. Bij het inschrijven schrijf je je dus in voor 1 jaar, of een resterend deel daarvan bij instroom. Voor het afronden van de volledige opleiding zijn er 3 termijnen van een jaar.

Betaling in 3 termijnen

Als je binnen 60 dagen in 3 termijnen wilt betalen dan rekenen we hiervoor geen extra kosten. Dit gaat via de dienst In3 die je kunt selecteren bij het afrekenen.

Betaling per maand

Je kunt er ook voor kiezen om per maand te betalen. De kosten zijn natuurlijk een stukje hoger dan als je ineens betaalt.

Betaling voor alle leerjaren ineens

Betaling voor 3 leerjaren ineens kan interessant zijn omdat dit voordeliger is. Indien gewenst kunnen ook de drie Hatun Karpay inwijdingen en de Mosoq Karpay worden opgenomen in het totaalbedrag van de opleiding bij betaling ineens.

Voor alle diensten die er worden aangeboden worden facturen verstrekt, dus ook voor de Hatun Karpay en Mosoq Karpay inwijdingen. Deze worden als modules binnen de opleiding aangeboden. 

Alle drie jaren bij betaling per jaar: €5097,–

 4.899,00

IK WIL ME AANMELDEN

* Voor de opleiding Sjamanistisch Healer zijn onze volgende algemene voorwaarden voor opleidingen van kracht. Al onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Inclusief

Alle inwijdingen die zijn genoemd (Nusta Karpay en Qotokuna Karpay). Mocht je deze al hebben ontvangen, dan is dat niet erg. Je zult weer een diepere laag ingaan als je ze opnieuw ontvangt. Het is de bedoeling dat je er uiteindelijk volledig één mee wordt.

Maar, exclusief

De opleiding Inca sjamanisme is exclusief:  Hatun Karpay inwijdingen, persoonlijk coaching / healingen, optionele master classes door gastdocenten.

Tijdens de opleidingsdagen is er onbeperkt koffie en thee beschikbaar. Daarnaast wordt er gezorgd voor zoetigheid.

Toelating opleiding shamanisme

De toelating voor de opleiding bestaat uit het invullen van een digitaal inschrijfformulier en eventueel een persoonlijk gesprek. Het inschrijfformulier geldt alleen voor het eerste opleidingsjaar. Er zit geen verdere verplichting aan vast tenzij je kiest voor betaling voor 3 jaar ineens.

Hoe weet ik of deze opleiding tot sjamanistisch healer geschikt voor mij is

Opleiding sjamanistisch healer - Earthkeeper

Herken jij jezelf in het volgende:

 • voel jij je geroepen (als earthkeeper, als sjamaan, als lichtwerker of iets anders) om de aarde en de mensheid een stap verder te helpen
 • je wilt persoonlijk en spiritueel aan jezelf werken
 • heb je een eigen praktijk en zoek je verdieping voor jezelf en je praktijk
 • je hebt de intentie om een eigen praktijk op te zetten na of tijdens de opleiding

Mocht je een andere reden hebben dan kun je ook gerust contact met ons opnemen.

Je hoeft echt geen plannen te hebben om een praktijk te starten. De wil om serieus aan jezelf te werken is eigenlijk al voldoende om deel te nemen. Het ontwikkelingspad tijdens de opleiding zorgt ervoor dat je eerst je eigen wonden kunt helen. Als een gevolg kun je in aanraking komen met je eigen talenten en kun je die met de mensheid gaan delen.

Certificaat (opleiding tot sjamaan, opleiding sjamanistisch coach?)

Ga jezelf tijdens of na de opleiding geen sjamaan of paqo noemen. Wij zijn westerlingen die een sjamanistisch pad lopen. Daarbij gebruiken we de technieken en wijsheden van een andere cultuur. Daarom zijn we echter geen sjamanen in de traditionele betekenis. We zijn eerder een sjamanistisch healer, coach of beoefenaar.

Aan het einde van de opleiding ontvang je dan ook een certificaat met als titel:

Sjamanistisch healer op het pad van de Pampamesayoq
Shamanistic healer walking the path of the Pampamesayoq

Om dit certificaat in ontvangst te mogen nemen dien je alle opleidingsjaren vol te maken en een proeve van bekwaamheid af te leggen.

Online leeromgeving van Blue Kachina

Omdat we met onze tijd mee willen gaan bieden we een online leeromgeving aan. Deze omgeving is volledig afgeschermd en geeft alleen toegang aan mensen die deze opleiding tot sjamanistisch healer volgen of afgerond hebben. We hebben bewust niet voor een Facebook groep gekozen vanwege privacy redenen en omdat we de data op onze eigen servers willen bewaren.

Op onze digitale leeromgeving kun met je vragen terecht en er zijn video’s terug te vinden van de oefeningen die we doen. Hierdoor blijf je in contact met je groep en is het niet zo erg om een opleidingsdag te missen.

Jaarmodule modules

Kennismakingsworkshop

Wij hebben besloten geen open dagen meer te organiseren. In de plaats daarvan hebben we kennismakingsworkshops. Deze workshops worden meerdere keren per jaar gegeven en geven een goed beeld van wat we doen. Deze nieuwe vorm maakt het mogelijk om dieper te gaan en een beter beeld te schetsen.

Tijdens deze workshop wordt je meegenomen in het sjamanisme en aan het einde is er tijd voor vragen.

Gedetailleerde studiegegevens

 • Niveau:
Beginners tot gevorderden.
Wij gaan in onze selectie uit van studenten welke in staat zijn tot zelfreflectie.
 • Doelstelling:
De benodigde en spirituele groei doormaken zodat men als sjamanistisch healer aan de slag kan.
 • Doelgroep:
Mensen met een praktijk, mensen zonder een praktijk, mensen die een praktijk willen beginnen.
 • Aanvangsniveau:
Meerdere jaren ervaring met het volgen van spirituele workshop voor persoonlijke en spirituele groei.
 • Studiebelasting:
Het langzaam integreren van de technieken in je leven kost je van enkele minuten tot aan meerdere uren per dag. Maar dat is aan jou hoe je dat invult. Studiebelasting voor de opdrachten: 4-6 uur per maand.
 • Studiemateriaal:
De producten die je in het eerste jaar gebruikt zijn: een ratel, Agua de Florida en Palo Santo. De kosten voor de basisset zijn ongeveer 60 a 70 euro. Aanvullend een doek voor je medicijnbundel. De kosten daarvoor kun je zo gek maken als je wilt. Na je aanmelding krijg je van ons een overzicht wat je nodig hebt en waar je dat vandaan kunt halen.
Chakana 1

Veelgestelde vragen over de opleiding sjamanistisch healer

Deze opleiding is in de eerste plaats gericht op je eigen ontwikkeling als mens. Tijdens de opleidingsdagen wordt er veelvuldig geoefend en zul je in totaal ongeveer 160 uren les krijgen verdeeld over 27 dagen en 3 jaar. Na of zelfs tijdens dit uitgebreide programma van persoonlijke transformatie en veelvuldig oefenen zetten veel mensen een eigen praktijk op. Anderen gebruiken wat ze hebben geleerd als voorbeeld naar anderen. Wat je er ook mee wilt doen, deze opleiding geeft je de gereedschappen om een blijvende levensveranderende  transformatie door te maken.

Iedereen kan meedoen aan de opleiding mits je openstaat voor het onbekende. Sommigen voelen een roep van spirit, anderen vinden dat ze de aarde moeten helpen als earthkeeper of wisdomkeepers, weer anderen willen gewoon op liefdevolle manier leren helen. Wat jouw reden ook is, als je het met een open hart doet ben je welkom.

Die zijn er wel. We geven kennismakingsworkshops waarin je met ons en het Energy Medicine kennis kunt maken. Ook worden er workshops georganiseerd over specifieke sjamanistische rituelen ,onderwerpen en inwijdingswegen. Zo is de Munay-Ki erg populair bij mensen die deze prachtige inwijdingen willen ontvangen.

De opleiding sjamanistisch healer duurt drie jaar omdat dit de minimale tijd is die het volgens mij kost om alles door te geven en redelijk te integreren. Voor een volledige transformatie is tijd en ruimte nodig, zelfs langer dan drie jaar. Dat zie je aan een rups die een vlinder wil worden. Zo is het ook met deze opleiding. We nemen rustig de tijd om jouw wortels sterker te laten worden zodat je niet wordt overweldigd door alles wat je tegenkomt. Dit is geen jaartraining, maar een echt pad waar je sjamanistisch beoefenaar of healer wordt door je eigen diepgaande ervaringen.

Wil je ondanks deze redenen toch sneller? Dat kan. We hebben nu ook een volledige online variant van deze opleiding. Daarmee is het mogelijk om binnen twee jaar de opleiding af te ronden.

Dat is geen bezwaar en zelfs een voordeel. Iedere keer wordt er weer een diepere laag geraakt en krijg je meer inzichten. De opleiding sjamanistisch healer is erop gericht om je te leren hoe je de inwijdingen doorgeeft. Het accent zal hier dan ook op liggen. We oefenen veel met medestudenten in een opleidingssetting. Je moet ook van de hoed en de rand weten als je de inwijdingen zelf door wilt gaan geven. Er is dus nog genoeg te leren.

Onze ervaring is dat het opbouwen van een mesa tijd en aandacht vergt. Het is een proces wat zeer persoonlijk is en dit kun je niet haasten. Zelf heb ik er drie jaar over gedaan om de volledige mesa op te bouwen en met de volledige integratie ben ik nog steeds bezig. Er zijn mensen die in een weekend of in een paar dagen een mesa opbouwen en dat vinden we niet handig. Bovendien is de kans dat je wordt overweldigd, of dat de mesa in de hoek beland is erg groot. Het opbouwen van een mesa vergt commitment en veel geduld. Dat zul je allemaal leren tijdens de opleiding sjamanistisch healer.

Je kunt je voorbereiden op de eerste opleidingsdag door een heldere intentie voor de opleiding te formuleren. Wat wil je leren, waarom wil je de opleiding sjamanistisch healer gaan doen? Daarnaast is het een goed idee om een afspraak te maken voor een Hatun Karpay inwijding. Deze inwijdingen vormen de basis voor de opleiding. Het ontvangen van een eerste inwijding geeft een goed idee van de energie waar we mee gaan werken.

Lesdagen hebben een afwisselende opbouw, maar een voorbeeld is:

 • Ervaringenrondje doen (mensen delen waar ze tegenaan lopen en wat goed gaat)
 • Gewijde ruimte openen
 • Terugkomen op vorige onderwerpen van andere dagen
 • De nieuwe onderwerpen voor die dag bespreken
 • De stenen van de mesa inwijden / bekrachtigen
 • Theorie ontvangen over het nieuwe onderwerp
 • Oefenen met dat nieuwe onderwerp (healing geven / meditatie doen)
 • Inwijding ontvangen die er bij het onderwerp van de dag hoort

Soms zijn er dagen bij dat je meerdere inwijdingen ontvangt en soms geen inwijdingen. Vaak worden er twee onderwerpen op een dag behandeld.

Nee, dat doen wij niet. Het hoort niet bij de bergtraditie waar wij in zijn getraind. Ayahuasca komt voor in de jungle (liaan) en niet uit in bergen. Wij gebruiken tijdens de opleiding of inwijdingen ook geen andere geestverruimende middelen. Je leert dus om zonder deze plantmedicijnen te werken. Wij keuren het ook niet af, maar gebruiken het simpelweg niet.

Er is geen vrijstelling mogelijk voor een specifiek onderdeel binnen een opleidingsjaar.

Jazeker. Doordat we zijn geregistreerd bij het CRKBO worden we gezien als kortdurend beroepsonderwijs. Vooral de overheid (Ministerie van Defensie, Ministerie van Financiën etc.) kent soepele regelgeving omtrent het volgen van cursussen en opleidingen voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Vraag je leidinggevende dus om de mogelijkheden.

Dat kan alleen in overleg. Als je echt bij een andere sjamaan in de leer gaat stopt je opleiding bij ons. Het combineren van verschillende paden geeft bijzondere uitdagingen. Het volgen van workshops en korte retraites is geen probleem. Pas als je echt een nieuwe mesa gaat opbouwen bij een andere sjamaan is het niet te combineren met onze opleiding.

Professionalisering

GRO websiteOns opleidingscentrum is GRO erkend. GAT is toezichthouder van dit register waarin opleiders en hun scholing(en) met de Kwaliteitswet Wkkgz als kompas op waarde worden geschat. GAT is een rijks erkende Wkkgz geschilleninstantie in de alternatieve zorg sinds 2017. In de evaluatie van de Wkkgz (.pdf) wordt de overheid aanbevolen de alternatieve sector beter te structureren / informeren in samenwerking met beroepsorganisaties en koepels. GRO werkt hieraan actief mee door opleiders in onze branche op kwaliteit te beoordelen en opleiders bij te staan in deze professionaliseringsslag.

Wij delen onze voorspoed

Heart Walk Foundation

Een deel van de opbrengsten van deze opleiding sjamanistisch healer gaat naar de Heart Walk Foundation om de inheemse Peruaanse bevolking te helpen in hun basisbehoeften. Concreet betekent het dat Q’ero kinderen naar school kunnen gaan en dat er middelen worden verstrekt om voedsel te verbouwen, zoals kassen.

Wij sponsoren deze onafhankelijke stichting onder andere door hun producten te kopen. De Heart Walk Foundation beveelt niet specifiek deze opleiding sjamanisme van Blue Kachina of een ander opleidingsprogramma in de Andes spiritualiteit aan.
www.heartwalkfoundation.org

opleiding sjamanisme - HeartWalkFoundationWil je zelf aan deze stichting geven? Dat kan door deel te nemen aan de opleiding, maar ook via deze link:
Doneren aan Heart Walk Foundation