Eeuwenlang hebben de sjamanen de energie van de godinnen van de Andes voor ons verborgen gehouden. Ze hebben deze energie pas recent vrijgegeven. Dat hebben ze gedaan omdat we leven in een tijd van grote veranderingen. Word onderdeel van deze bewustzijnsevolutie.

Wat is de Nusta Karpay?

De Nusta Karpay is een prachtige inwijdingsweg die zorgt voor een betere balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie. De Nusta Karpay is aan ons gegeven om de overwegend mannelijke cultuur in westen te transformeren. De reden is dat wij juist nu een sterke behoefte ruimte aan de vrouwelijke archetypen die zijn verdwenen door de komst van de nu heersende cultuur.

Wat doet de Nusta Karpay?

De Nusta Karpay breekt ons ego af en voert ons naar het Christusbewustzijn. Dat is de kortste samenvatting die ik kan geven. Natuurlijk verbinden we ons met de kosmische vrouwelijke energie, de zeven godinnen van de Andes en ook die van moeder aarde. Maar bovenal leren we door overgave om ons ego los te laten en vanuit vertrouwen te gaan leven. Het vertrouwen dat we gekoesterd worden door een vrouwelijke kracht die ons draagt en verzorgt. En deze eenvoud is juist de kracht van de Nusta Karpay.

Waarom zou je dit willen?

Veel mensen proberen hun hele leven al hun leven te vormen zoals ze het willen. Ze zijn druk met geld, macht en status en denken dat dit is wie ze zijn. Ze streven hun hele leven naar meer en vaak zijn ze toch niet echt gelukkig. De Nusta Karpay laat ons in contact komen met een manier van leven die voor veel meer vervulling zorgt. Niet omdat je meer hebt, maar omdat je meer verbonden bent en je jouw talenten met de wereld kunt delen.

Wat geeft het jou persoonlijk?

De Nusta Karpay leert ons een wijze les en dat is dat we door overgave en verbinding deze wereld kunnen veranderen. We ontdekken dat we het paradijs eigenlijk nooit kwijtgeraakt zijn en dat we worden omringd door ontzettend veel hulp. Zij dit dit pad serieus durven te bewandelen zullen geholpen worden door de kosmische krachten in alles wat ze doen en hoeven niet te vrezen dat ze tekort zullen komen.

De Nusta Karpay zelf ontvangen of leren doorgeven?

Meer over de Nusta Karpay

De zeven inwijdingen bestaan uit het inbrengen van zaden van licht in je chakra’s. Je wordt verbonden met de spirit van het water en kunt je ego los gaan laten. Er wordt een verbinding gemaakt met het vuur waardoor je in je vrouwelijke kracht kunt komen. Je hart wordt geopend, net zoals je keel en je derde oog, waardoor heling kan plaatsvinden van het innerlijk kind en je communicatie. Je gaat werkelijk zien wie jij bent en je wordt op een dieper niveau verbonden met het universum.

Nusta Karpay - Mama Occlo

Mama Occlo

Voor de Inca was Mama Ocllo de Moeder van alle Godinnen en Godin van de Wijsheid. Het was haar essentie om je het centrum in jezelf te laten vinden en je daar te gronden. Mama Ocllo is verbonden met het eerste chakra, het element aarde en het archetype slang.  Zij zorgt voor een stevige gronding en ankering in PachaMama.

Deze eerste inwijding is erop gericht om jezelf te verlichten en is tevens een healing. Deze inwijding heelt je vrouwelijke kracht en herstelt de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke aspect in jezelf.

Nusta Karpay - Dona Mujia

Doña Mujia

Verbinding met de Godin van het Water. Mujia betekent ‘meermin’ en staat voor ‘geest van het water’.

In de Inca tijd stond zij in totale verbinding met de geest van het water en zegende het. Mujia is een universele naam en betekent de geest van het water, terwijl de letterlijke betekenis ‘meermin’ is. Ze leeft daar waar water is, zoals bronnen, meren, rivieren, zeeën en oceanen.

Je kunt tot Doña Mujia bidden om bijvoorbeeld het water en de kristallen te zuiveren. De taak van deze Godin is verbonden met “loslaten”. Zij is de Godin van het oplossen/transformeren en het laten wegsmelten van het negatieve aspect van het ego, zij is de Godin van de zachtheid. De belangrijkste essentie van Doña Mujia is het oplossen, verzachten en innerlijk in beweging blijven.

Nusta Karpay - Mama Simona

Mama Simona

Deze Godin zal je helpen om je met jouw wortels te verbinden, om verbinding te maken met jouw helende afkomst, de geneeskracht van je voorouders. Zij zal je helpen om verbinding te maken met oude tijden, met de plek waar je vandaan komt, om uit te zoeken waar jij echt blij van wordt. Dat wat je voeding geeft.

Ze is de Godin die je helpt en leert om een thuis, een plaats in jezelf te vinden en om in je eigen energie te kunnen blijven. Ze verbindt je met jouw zonnevlecht en je kracht.

Wanneer je met Doña Simona werkt, ga je je meer en meer verbinden met je helende vermogens en je helers afkomst, zowel uit dit leven als uit vorige levens.

Nusta Karpay - Doña Theresa

Doña Teresa

Doña Theresa was ooit een fysieke Godin, ze werd begraven in de bergen, op een plek in de vorm van een hart. Dit is een soort bedevaartsplaats geworden voor sjamanen en mensen die zich op gevoelsgebied leeg voelen. De feitelijke plek die bij Doña Theresa hoort is in de oostelijke richting van Cusco, tussen Peru en Brazilië in de Andes.

Ze leert je om jezelf te waarderen om wie je bent. Zij onderwijst je en helpt je om in contact te komen met de vijfde kamer in je hart, de energetische kamer. Ieder mens heeft vier fysieke hartkamers en maar één energetische kamer. Doña Theresa is jouw helper om deze vijfde kamer, de energetische kamer, te vinden. Doña Theresa is verbonden met je hart, met gevoelens en emoties en je werkt daarom met het openen van je hart. Wanneer er iets gebeurt dat in verband staat met gevoelens, kun je Doña Theresa vragen om je daarbij te willen ondersteunen.

Nusta Karpay - Maria Sakapana

Maria Sakapana

Maria Sakapana is de Godin van de communicatie en de Godin van de wind, maar ze is ook verbonden met het licht van de maan, Mama Kilja, de Godin van communicatie. Je kunt niets verbergen voor het licht van de maan.

Er zijn twee natuurkundige locaties voor Maria Sakapana: De hoogvlakte van Bolivia en Remolina in Peru, tussen Q’eros en Ausangate.

Ze helpt je om je vrij te durven uiten, je keelchakra te openen en datgene wat je nog verbergt aan gevoelens er te durven laten zijn en volkomen eerlijk naar jezelf te durven zijn. Je maakt contact met die stukken in jezelf die je tijdens je leven weggedrukt hebt, die je niet hebt durven uiten en waardoor je niet eerlijk naar jezelf bent geweest.

Nusta Karpay - Huana Waman Tiklla

Huana Waman tiklla

Huana Waman Tiklla is de Godin van het zien, van het innerlijk zien, helder zien, heldere visie en inzichten.

Zij is verbonden met de Valk tempel, de Tempel van Helder Inzicht (Pisac – Peru – de tempel van de ziener. Hier gaat de sjamaan naartoe voor visie/zien.) In deze rite word je in staat gesteld om je derde oog verder te openen en in contact te komen met je innerlijke zien.

Ze  leert je zien wie je werkelijk bent, geeft je helderheid over je pad, over jouw bestemming. Ze leert je om alle aspecten van jezelf te zien. Meestal willen we onszelf verbergen, maar nu is het tijd om onszelf te zien en te laten zien. Huana Waman Tiklla is je leraar als het over het zien, het zien van je pad gaat.

Nusta Karpay - Tomasa Waman Tiklla

Thomasa Waman tiklla

Thomasa Waman Tiklla is de zus van Huana Waman Tiklla en is verbonden met de zevende chakra. Waman betekent valk en Tiklla de verbinding tussen deze wereld en de bovenwereld.

Ze  is de Godin van bevrijding, de Godin van de vrijheid. In deze rite maak je verbinding met je eigen innerlijke vrijheid, met de vrijheid waar je naar onderweg bent, met jouw vrede, rust en stilte.

Deze inwijding zal alle chakra’s activeren in ons verbinden met de 7 lichten en 7 sterren van de Plejaden.

Ervaringen van anderen met de Nusta Karpay

[tmls_saved id=”5140″]

Interessante boeken over de Nusta Karpay

Karin van Doesburg
Godinneninwijdingen uit de Andes 1

Karin van Doesburg
Godinneninwijdingen uit de Andes 2