Een illuminatie is een belangrijk hulpmiddel in de sjamanistische tradities waarbij je gebruik maakt van licht. Om precies te zijn werk je met de kracht en de frequenties van puur licht.

De transformerende kracht van een illuminatie

Het licht dat afkomstig is uit de kosmos, van de zon, de maan en de bliksem wordt aangeroepen tijdens de illuminatie en gekanaliseerd via de chakra’s. Hier zorgt het voor een enorme opbouw aan kracht waardoor het net is als een waterstroom het energetisch lichaam reinigt. We maken een sterke verbinding met de aarde waardoor de overtollige energie weg kan stromen diep de aarde in. Hierdoor zorgt je dat Sami (zuivere energie) wordt toegevoegd en hucha (zware energie) verdwijnt.

Combinatie met andere methoden

Deze techniek staat niet op zich en gebruik je in combinatie met andere healingmethoden. Er gaat er altijd een grondige reiniging (hucha rumi) aan vooraf en kan de illuminatie beter zijn werk doen. Zo werkt de illuminatie zeer diep door en wordt indien gewenst in kracht opgebouwd. Het fysieke lichaam kan gaan schokken en beven door de spanning die wordt losgelaten en de kracht van de energie die wordt toegevoegd. Als een gevolg daarvan worden diep gewortelde imprints (afdrukken in het energetisch lichaam) ontdaan van hun lading door deze techniek. Hierdoor kan het licht van de ziel weer meer gaan schijnen.

Je verlicht de ziel en de meridianen tijdens de illuminatie. Ook wordt er ruimte gecreëerd in het fysieke lichaam zodat je van binnen kunt ademen en licht in alle tempels van het lichaam en wezen kunt laten komen. Deze healing verlicht je bron, je innerlijk kind dat net werd verwekt.

Illuminatie K'anchaq