Met de Hatun Karpay geeft een Pampamesayoq zijn of haar energie en verbinding door met behulp van de mesa. Het zijn de drie stappen op weg naar een andere mens, een andere samenleving. Eentje vanuit liefde. Je kunt dan ook het hele jaar bij ons terecht om deze inwijdingen te ontvangen.

Deze prachtige Hatun Karpay inwijdingen transformeren iemand in een periode van twee jaar volledig. Ze zijn heftig en uitdagend, maar zeker de moeite waard als je het lef hebt om de uitdaging met liefde aan te gaan.

We zeggen altijd de “Hatun Karpay”, maar de Hatun Karpay bestaat eigenlijk uit drie inwijdingen en niet uit eentje. Deze drie inwijdingen vormen samen een slim systeem dat gebruik maakt van de werking van ons bewustzijn. Het is zo opgebouwd dat wordt voorkomen dat iemand gaat zweven en zich verliest in hogere energieën, of gaat handelen zonder eigenlijk te weten waarom.

De Munay Karpay

Machu Pichu Hatun KarpayDe eerste inwijding van de Hatun Karpay is de zogenaamde Munay Karpay. Munay staat voor liefde en Karpay staat voor inwijding. Het is dus de inwijding van de liefde. Deze inwijding opent het hart en ankert de ontvanger diep in de aarde. Doordat deze inwijding als eerste inwijding wordt gegeven wordt de energie van de liefde als eerste diep geworteld. Hiermee wordt de basisvoorwaarde gelegd om met deze energie te mogen werken. Wij werken vanuit liefde.

Over de werking van deze eerste inwijding kan ik een boek schrijven, maar de beste vergelijking vind ik het terugvinden van de wereld van de mystiek. De wereld waar je als onbevangen kind toegang tot had zonder dat je daar enige moeite voor hoefde te doen. De wereld die je bent verloren toen je volwassen werd. Je krijgt door deze inwijding opnieuw toegang tot die wereld. Een wereld van de wonderen en van de magie. Eentje die zich afspeelt buiten onze dagelijks bewustzijn, maar die niet minder echt is. de Magie die zich pas opent als je gaat “leven vanuit het hart”.

Mijn eigen ervaring is dat ook mensen die door de ervaringen van het leven beschadigd zijn door deze inwijding worden getransformeerd. De transformatie duurt dan vaak wel langer dan 6 maanden (tot anderhalf jaar heb ik meegemaakt) en is een stuk zwaarder. De reden is dat de 9 tempels van het hart allemaal doorgewerkt moeten worden.

Tempels van het hart

hearthHet menselijk hart heeft naast de 4 fysieke hartkamers die de wetenschap kent ook een energetische 5de hartkamer. In deze kamer bevinden zich 9 tempels.

  1. vreugde (Animo Huaca || Munay Huaca)
  2. nederigheid (Llamp’u Huaca)
  3. zoetheid (Misk’i Huaca)
  4. boosheid (Phinakuy Huacha || Hucha Huaca)
  5. hoop (Anay Huaca || Wiraqocha Huaca)
  6. harmonie (Ch’inyay Huaca || Sami Huaca)
  7. ego (Manchay Huaca)
  8. verdriet (LLaki Huaca)
  9. wijsheid (Yachaq Huaca)

Deze 9 tempels (hier in willekeurige volgorde) van het hart staan volgens de Q’ero overlevering symbool voor een wiel van emotionele en spirituele ontwikkeling en groei. Het proces van groei speelt zich in de richting van de klok af, waarbij telkens 1 spaak van het wiel actief wordt.

Als de “Hatun Karpay”-energie wordt tegengewerkt door het ego worden de lessen zwaarder totdat het ego voldoende gelouterd is en de les wordt begrepen. De paqo’s zelf vergelijken deze inwijding met de activatie van de kundalini. Er wordt iets in je wakker gemaakt dat elke hoek van je bewustzijn zal aanraken en zuiveren. Sumaq!

 210,00

Contact opnemen voor een Munay Karpay sessie

De Yachay Karpay

De tweede inwijding van de Hatun Karpay is de Yachay Karpay. Yachay staat voor visie of helder zien. Het is dus een inwijding van wijsheid. Deze inwijding opent het derde oog en zorgt voor een goddelijke begeleiding van de ontvanger. Tevens werkt deze inwijding als een versterking van de eerste inwijding. Met deze tweede Hatun Karpay inwijding ben je niet alleen in staat om vanuit je hart te leven, je krijgt ook aanwijzingen hoe je dat het beste kunt doen in harmonie met het geheel.

Deze inwijding zorgt voor het terugkrijgen van je innerlijk kompas. Dat wat je als kind al had, maar dat wat je door conditionering hebt afgeleerd. Deze inwijding daagt je uit om te gaan luisteren naar je gidsen en begeleiding. Na deze inwijding heb je een heldere visie ontvangen, je weet alleen nog niet hoe je dit in de praktijk kunt brengen. Je zit vol met ideeën zonder dat je ze echt kunt toepassen.

Deze inwijding wordt vaak als een opluchting ervaren na de louterende energie van de Munay Karpay. Deze tweede inwijding zorgt ervoor dat je jezelf gaat zien zoals je bent en anderen gaat zien zoals zij zijn. Je innerlijk weten wordt bijzonder versterkt. Dat kan prettig zijn, maar ook minder prettig. Je betaalt de prijs voor bewustzijn en dat is dat je jezelf niet meer kunt verschuilen.

 210,00

Contact opnemen voor een Yachay Karpay sessie

De LLankay Karpay

De derde inwijding van de Hatun Karpay is de Llankay Karpay. Llankay staat voor actie, maar niet gewoon actie: “De juiste actie.” Dat is een actie verbonden met je hart en de juiste visie. Dit vergt van je dat je zowel met een open hart als met een visie kunt leven. Dat je dus ook echt luistert naar dat wat je wordt ingegeven en dat je hebt geleerd om hierop te vertrouwen.

Deze Hatun Karpay inwijding zorgt ervoor dat je dat wat je voelt en weet ook met de wereld kunt delen. Het is hier dat de Pampamesayoq geboren wordt. Dit is het moment waar naartoe is gewerkt. Hier is alle energie voor nodig geweest. 6 maanden na deze inwijding is er heelheid bereikt. De drie delen van de mens die eerst hun eigen weg gingen zijn dan in dienst van de kosmos. Ze werken in volledige harmonie met de kosmos.

 210,00

Contact opnemen voor een Llankay Karpay sessie

Ervaringen met de Hatun Karpay

Ik heb twee weken terug de eerste inwijding van de Hatun Karpay ontvangen van Martijn. Inca sjamanisme is voor mij helemaal nieuw, maar zowel het contact met Martijn als de healing en inwijding voelden veilig en vertrouwd. Dat was heel fijn want ik heb een hoop gevoeld en gehuild tijdens de inwijding. Ik vind het lastig om de ervaring zelf te beschrijven, maar het gevoel nu twee weken later vind ik heel bijzonder. Ik voel me sterker en vrijer, maar ben ook benieuwd naar wat de komende tijd me gaat brengen. Heel fijn dat er na de inwijding de mogelijkheid was om via mail contact te hebben over mijn ervaring en vragen want hé, zo’n inwijding is geen dagelijkse kost voor mij zal ik maar zeggen?

Elke

Praktische informatie over de sessie

Een sessie voor een Hatun Karpay inwijding duurt in totaal ongeveer 3 uur bij mij. Voordat de inwijding start is er genoeg tijd (30 minuten) om je even op je gemak te gaan voelen en kun je vragen stellen. Ook kun je jouw intentie waarom je de inwijding wilt ontvangen aan me duidelijk maken.  Dan volgt de inwijding die ongeveer 2 uur duurt. Na de inwijding is er ruim tijd (30 minuten) voor vragen en om helemaal terug te komen.

Tijdens de inwijding wordt er gebruikgemaakt van de mesa en wordt er eventueel gewerkt op onverwerkte issues. Dit gebeurt allemaal terwijl de cliënt ligt op een zeer comfortabele behandeltafel die speciaal voor dit doel (lang kunnen liggen) is aangeschaft. De inwijdingen worden gegeven met een tussenperiode van ten minste 6 maanden.

Behandeltafel

Deze prachtige inwijdingen waren tot voor kort voorbehouden aan mensen die echt het pad als Pampamesayoq willen gaan bewandelen. Door de veranderde tijden en de noodzaak om de westerse samenleving te transformeren zijn de inwijdingen echter opengesteld voor iedereen die ze wil ontvangen.

In mei 2015 heb ik vanuit de Q’ero gemeenschap de goedkeuring gekregen om deze Hatun Karpay inwijdingen zelf door te gaan geven. Inmiddels heb ik de Hatun Karpay meer dan honderd keren mogen doorgeven. Telkens met een verrassend resultaat.

Kosten

Deze inwijdingen hebben een hogere prijs dan andere inwijdingen. De reden is dat ze alleen door mensen worden doorgegeven die de opleiding tot pampamesayoq hebben afgerond. De prijs is verder een drempel om te voorkomen dat er te licht over deze inwijdingen wordt gedacht. Begin hier alleen aan als je echt bereidt bent om door het proces te gaan dat zal volgen.

Voorbereiding op de Hatun Karpay inwijdingen

Als je besluit dat je deze Hatun Karpay inwijdingen wilt ontvangen is het goed om een intentie te vormen. Jouw persoonlijke reden waarom je dit pad wilt bewandelen of alleen deze inwijding wilt ontvangen. Door deze intentie vorm je een doelstelling en kan de energie beter focussen. Hierdoor is het effect van de inwijding sterker en specifieker.

Vanaf het moment dat je een sessie met mij plant begint het proces. Je merkt dit in je dromen en in het bewust worden van patronen. Ook kun je een enorme weerstand gaat ervaren om hierheen te komen. Dat is goed. Wij zijn vaak bang voor verandering. Deze inwijdingen zullen zeker veranderingen in je leven met zich meebrengen.

Tijdens de inwijding zelf kun je het beste een wijd zittende broek aantrekken. Dit verhoogt je eigen comfort en heeft een belangrijke extra reden. Het zorgt er namelijk voor dat je minder moeite hebt met het loskomen uit je fysieke lichaam. Door een wijd zittende broek aan te trekken, ervaar je meteen extra persoonlijke ruimte.

Heb je een mesa (medicijnbundel)? Vergeet die dan vooral niet. Deze is onderdeel van de inwijding.

Nazorg bij de Hatun Karpay inwijdingen

Omdat deze Hatun Karpay inwijdingen zo heftig zijn, is het verstandig om de dag van en de dag na de inwijding geen plannen te maken. Als je terugkomt uit de inwijding ben je vaak erg warrig en heb je moeite met weer helemaal terug in je lichaam te komen. Er staat dan een glas water of thee voor je klaar en je krijgt de tijd om even bij te komen. Ook is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Daarnaast zal ik aan je vertellen wat ik te weten ben gekomen tijdens de inwijding.

De weken en maanden na de Hatun Karpay inwijding zul je door een ontgiftingsproces heen gaan. Je wordt als het ware gezuiverd van alles wat niet bij dit nieuwe niveau van bewustzijn past. Het kan daarom ook gebeuren dat je ziek wordt. Zelf heb ik meerdere periode van flinke reiniging meegemaakt door deze inwijdingen. Het is het echter allemaal meer dan waard.

Mocht je echter dingen tegenkomen waar je geen antwoord op hebt, dan kun je altijd een beroep op me doen. Wij zitten immers in Nederland en niet op een berg in het verre Peru.Chakana

De Hatun Karpay inwijdingen worden in de Andes ieder jaar of iedere twee jaar herhaald in de vorm van de Mosoq Karpay