Blue Kachina is een opleidingscentrum en praktijk voor sjamanisme. “Het sjamanisme” is geen religie of geloof. Het is een verzamelnaam van rituelen die worden uitgevoerd om een verbinding te krijgen of onderhouden met de ongeziene wereld van de energie.

sjamanisme uit Peru

We werken met traditioneel Peruaanse behandelmethoden. Daarnaast worden er healings en inwijdingen gegeven middels workshops en persoonlijke sessies. De gebruikte technieken komen met name uit het Inca Sjamanisme. Dat is een vorm van sjamanisme die afkomstig is uit Zuid-Amerika en met name Peru.

Het opleidingscentrum

Het opleidingscentrum wordt gerund door Agnetha en Martijn Stevens. Martijn is opgeleid als pampamesayoq (priester / genezer in de Andes traditie) en wordt door de Q’ero gemeenschap erkend als zodanig. Daarnaast is hij een Chumpi Paqo en geeft les en runt een eigen praktijk. Agnetha is een medium dat gespecialiseerd is in het werken met dieren en kinderen. Zij is net als Martijn mesa drager en heeft een eigen praktijk.

Per jaar worden er zo’n 25 nieuwe cursisten opgeleid in de meerjarige opleiding tot Sjamanistisch Healer. Daarbij geldt dat je eerst jezelf moet leren helen voor je anderen kunt helpen. De cursisten worden stap voor stap begeleid door middel van inwijding en rituelen om het verleden los te laten, angsten te ontstijgen, moed te verzamelen en te floreren.

De praktijk

In de praktijk ontvangen we naast cursisten ook andere belangstellenden. Daarbij gebruiken we onze hulpmiddelen om te ondersteunen bij: overspannenheid, onrust, chronische stress en trauma. Daarbij gebruiken we eeuwenoude technieken die vooraanstaande neuro wetenschappers (Dr. Perlmutter en Alberto recent herontdekt hebben en bestempelen als zeer waardevol.Ons doel hierachter is om mensen krachtig en onafhankelijk te maken. Je te doen her-inneren wie je bent als mens hier op aarde.