Mesa, misa of mestana doek en inhoud

Een Pampamesayoq werkt met een zogenaamde mesa of misa. Dat is een mestanadoek met daarin verschillende voorwerpen die gebruikt worden om af te kunnen stemmen met een bepaalde energie en te kunnen healen. De mesa bestaat uit 12 stenen die zijn verbonden met de windrichtingen en met de gidsen waar de Pampamesayoq mee samenwerkt. Daarnaast zit er 1 lineagesteen in de mesa plus nog persoonlijke voorwerpen die de Pampamesayoq helpen om een verbinding te leggen met de wereld van de geest.

Mesa Pampamesayoq

Hucha Rumi stenen in de mesa

De Hucha Rumi stenen zijn twee stenen die wel in de mesa zitten, maar er eigenlijk geen onderdeel van zijn. Ze worden gebruikt om zware energie (hucha of hoocha) op te nemen en op te ruimen. Deze stenen zijn vaak apart verpakt. (rechtsonder)

Ratel of drum

De ratel is een instrument dat niet uit de Q’ero cultuur komt, maar er tegenwoordig wel door wordt gebruikt. Met een ratel kun je een monotoom geluid maken en je afstemmen op die manier. Ook wordt de ratel gebruikt om energie te harmoniseren of om stenen te activeren. (rechtsboven)

Veer

De smudgeveer wordt gebruikt om energie te strijken en te bewerken. Het wordt gebruikt bij het smudgen en het voorbereiden van een client op een healing. (linksonder)

Extractie kristal in de mesa

Het extractiekristal dat is geslepen in de Marcel Vogel vorm wordt gebruikt met het doen van extracties. Ook dit is geen Q’ero instrument, maar is door de Four Windows van Alberto Viloldo toegevoegd aan het gereedschap van de Pampamesayoq. (linksboven)

Belletjes in de mesa

De prachtige belletjes worden door mij gebruikt om emoties op te roepen en om te activeren (linksboven). Deze belletjes hebben veel weg van de Tibetaanse belletjes.

Opbouw van een mesa

Een mesa bouw je op gedurende een bepaalde periode, in mijn geval 2 jaar. Tijdens die periode start je met 4 stenen en werk je aan je contact met die stenen. Geleidelijk worden er stenen toegevoegd tot je mesa compleet is. Alle stenen worden eerst ingewijd voor je ze gaat gebruiken. Dit inwijden wordt door een pampamesayoq gedaan met een speciaal ritueel. Het opbouwen van een mesa vereist geduld en tijd. Je zult een relatie met de stenen op moeten bouwen die jouw ziel representeren. Het is dus een relatie met jezelf die je opbouwt vanuit je hart.

Als je hulp nodig hebt bij het maken van een mesa, dan ben je van harte welkom. Ik kan je in 1 of meerdere sessie hierin begeleiden.