Munay is een woord dat komt uit het Quechua. Dit is de taal die de Q’ero spreken. Je kunt Munay het beste vertalen als liefde. Munay-Ki betekent liefdesenergie. De energie van het hart.

Wat is Munay-Ki?

Munay-Ki bestaat uit een serie van negen energetische inwijdingen of rites. Deze specifieke vorm van de inwijdingsweg is samengesteld door de Amerikaan Alberto Viloldo van de FourWinds Society. Hij heeft dit gedaan in samenwerking met een sjamaan van de Q’ero gemeenschap uit Peru. Alberto heeft deze inwijdingsweg gebaseerd op de eeuwenoude inwijdingen van de Q’ero. De vorm van de inwijdingen is zo aangepast dat het beter past bij onze westerse beleving. Daarom is de Munay Ki is een uitgelezen manier om bekend te raken met de kosmologie van de volkeren die leven in de Andes in Zuid-Amerika en het Inca sjamanisme.

Wat doet Munay Ki?

De Munay-Ki inwijdingen zorgen voor een grote schoonmaak in ons totale energielichaam. Het energielichaam bevat een verzameling van alles wat we zijn en wat we hebben meegemaakt. Door dit energieveld schoon te maken kunnen we het verleden loslaten en ons klaarmaken om nieuwe instructies te ontvangen. Deze instructies worden ontvangen in ons energielichaam en zullen ons uiteindelijke op alle niveaus veranderen.

Je kunt dit zien als een update van de software waar je als mens op draait. De energie in het lichtenergieveld is dan de software en je DNA is de hardware. Doordat de instructies die je DNA aansturen veranderen, zal je DNA ook veranderen en daarmee je hele fysieke lichaam.

Munay-Ki werkt zowel op op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is daardoor een totale verandering van ons wezen gericht op een nieuwe wereld.
Wat geeft het jou persoonlijk?

Munay Ki laat je in contact komen met heelheid, harmonie, begrip, liefde, vrijheid, inzicht, kracht en transformatie. Dit is een hele mond vol, maar mensen die dit pad serieus durven te bewandelen zullen dit beamen. Zij ervaren na een cursus of persoonlijke sessie dat er een kracht in hun leven komt die zo subtiel maar sterk is, dat alles zal veranderen. Er ontstaat een leven waarin meer verbondenheid en vreugde wordt ervaren. Je eist je geboorterecht als mens weer op.

De Munay-Ki inwijdingen zelf ontvangen of leren doorgeven?

De negen Munay-Ki inwijdingen of rites

De Foundation Rites

De eerste vier inwijdingen van de Munay Ki zijn voorbereidende inwijdingen. Deze inwijdingen bereiden het lichtenergieveld (LEV) van de ontvanger voor en zorgen ervoor dat het verleden losgelaten kan worden. Deze inwijdingen vormen de fundering die nodig is om de verbintenis van de tweede serie van inwijdingen aan te kunnen gaan.

Munay-Ki - Hampe Karpay

De eerste inwijding is de “Healers Rite” (Hampe Karpay)

Deze inwijding verbindt je met een Lijn van Earthkeepers uit het verleden. Zij zullen je helpen bij jouw persoonlijke proces van heelwording. Door het openen van de Viracocha kom je erachter dat we een enorme hoeveelheid spirituele assistentie hebben en dat je er niet alleen voor staat.

Deze lichtwezens werken met ons tijdens onze meditaties en tijdens onze slaap om de wonden van on eigen verleden en dat van onze voorouders te helen. In deze Rite wordt de helende kracht van je handen gewekt. Er ontstaat een balans tussen geven en nemen.

Daarom begint met deze inwijding begint jouw helende reis.

Munay-Ki - Krachtbanden

De tweede inwijding is de “Bands of Power Rite”(Chumpi Karpay)

Tijdens deze inwijding zullen er beschermende krachtbanden in je lichtenergieveld worden geïnstalleerd. Deze krachtbanden bestaan uit de vijf energetische elementen aarde, water, vuur, lucht en zuiver licht. Zodra deze banden geïnstalleerd zijn, werken zij als filter. Wanneer enige negatieve of zware energie naar jou toe wordt geprojecteerd, filteren de krachtbanden deze energieën, daardoor geven ze jou voeding door aanvulling te geven aan het element aarde, water, vuur of lucht, in plaats van dat ze jou vergiftigen of ziek maken.

In een wereld gevuld met angst en haat, voorzien deze krachtbanden in een essentiële bescherming. Ze helpen je om meer in je kracht te gaan staan en jouw grenzen aan te geven.

Munay-Ki - Harmonie

De derde inwijding is de “Harmony Rite” (Ayni Karpay)

Tijdens deze inwijding ontvangt je zeven archetypen in de zeven hoofdchakra´s. In het eerste chakra ontvang je het archetype van de Slang. Vervolgens in het tweede chakra het archetype van de Jaguar. Daarna in het derde chakra het archetype van de Kolibrie en in het vierde chakra het archetype van de Adelaar. Dan volgen er drie aartsengel-achtige energieën in de bovenste drie chakra’s: Huaskar Inka, Quetzalcoatl en Pachakuti Inka.

Deze archetypen worden als zaden naar je energiecentra overgebracht.  Deze zaden ontkiemen zich met vuur en het is daarom noodzakelijk om een aantal vuurmeditaties of vuurceremonies uit te voeren om deze zaden te laten ontwaken en te helpen groeien.

Wanneer zij tot volle wasdom komen, zullen zij je helpen om het afval dat in je chakra’s opgehoopt is, te verbranden, zodat die weer met hun oorspronkelijke licht kunnen gaan stralen, als jij je regenbooglichaam krijgt.

Deze inwijding helpt je om je verleden los te laten, zoals een slang zijn huid afwerpt.

Munay-Ki - Ziener

De vierde inwijding is de “Seers Rite” (Kawak Karpay)

Bij deze inwijding worden er vezels van licht geïnstalleerd die de visuele hersenschors in het achterhoofd verbinden met het derde oog en tegelijkertijd het hartchakra. Dit proces ontwaakt het vermogen om in onzichtbare werelden te kunnen schouwen.

Als een gevolg hiervan ontdekken veel studenten een paar maanden na het ontvangen van deze inwijding dat het makkelijker wordt om energiewerelden te observeren.

De Lineage Rites

De tweede serie van inwijdingen van Munay-Ki zorgt voor een intense verbinding met gidsen en energieën. Zij kunnen ons kunnen helpen om onszelf en de wereld te transformeren. Deze inwijdingen zorgen voor een activatie van verborgen herinneringen uit ons verleden. Ze geven ons ondersteuning en herstellen onze plek in het grote geheel der dingen.

Munay-Ki - Daykeepers

De vijfde inwijding is de “Daykeepers Rite” (Pampamesayoq) *

De Daykeepers waren de meesters van de aloude stenen altaren zoals Stonehenge en Machu Picchu. Daardoor is de Daykeeper is in staat om de kracht van deze oude altaren op te roepen om heelheid en balans in de wereld terug te brengen. Deze inwijding is een energetische transmissie die jou verbindt met de medicijnmannen en vrouwen uit het verleden.

De Daykeepers riepen de zon aan om hem elke ochtend te laten verschijnen en elke avond te laten dalen. Dit opdat mensen in harmonie leefden met Moeder Aarde en met de pad van de Vrouw, de vrouwelijke kwaliteiten van de mens. Zij waren de vroedvrouwen die de geboorte- en stervensprocessen bijstonden. Ook waren zij de kruidkundigen ofwel de curanderas. Over het algemeen waren zij vrouwen en hadden zij kennis van de gebruiken van Moeder Aarde.

De inwijding zorgt voor de start van het helingsproces van jouw innerlijke vrouw en helpt je om voorbij angst te gaan en vrede te beoefenen. Je wordt je daardoor meer bewust van de rijkdommen en overvloed van Moeder Aarde. Je leert ook om je beter af te stemmen op de natuurlijke cyclussen en ritmes van de aarde, de zon, de maan en de planeten.

Munay-Ki - Wisdomkeepers

De zesde inwijding is de “Wisdomkeepers Rite” (Altomesayoq) **

De legenden vertellen dat wijsheid zich bevindt in de hoge bergen. De met sneeuw en ijs bedekte bergtoppen worden waar dan ook ter wereld gezien als plaatsen van macht. De Tafelberg, Himalayas, berg Fujij, berg Olympus en vele anderen worden vereerd als plaatsen waar mensen het goddelijke ontmoeten.

De lijn van Wisdomkeepers zijn medicijnmannen en -vrouwen uit het verleden die de dood zijn ontstegen en die het vermogen hebben ontwikkelt om buiten de tijd te stappen. De taak van de Wisdomkeepers is om de medicijnleringen te beschermen en deze met anderen te delen wanneer het daarvoor het juiste moment is.

Deze rite helpt je om het vermogen te ontwikkelen om buiten de tijd te stappen en oneindigheid te proeven. Hier ontkiemt het zaad van jouw meesterschap zich.

Munay-Ki - Earthkeepers

De zevende inwijding is de “Earthkeepers Rite” (Kurak Akuyeq) ***

Deze inwijding verbindt je met een lijn van engelen en aartsengelen die de beschermers zijn van ons sterrenstelsel. De Earthkeepers zijn de verzorgers van al het leven op aarde. Ze staan onder directe bescherming van deze aartsengelen en kunnen hun kracht aanwenden wanneer dit nodig is om harmonie en heelheid te brengen in een situatie.

De inwijding van de Eartkeepers helpt je om de gebruiken van de Zieners te ontwikkelen en om met een heldere visie “de wereld in haar ontstaan te dromen.”

De New Rites

De laatste twee inwijdingen van Munay-Ki zijn gericht op de wereld na 2012. Ze geven ons letterlijk de mogelijkheid om onszelf en het huidige mens-zijn te overstijgen.

Munay-Ki - Starkeepers

De achtste inwijding is de “Starkeepers Rite” (Mosoq Karpay)

Deze inwijding verankert je veilig in de tijd na de grote verandering die plaats zal vinden rond het jaar 2012. Wanneer je deze inwijding ontvangt begint het fysieke lichaam zich te ontwikkelen in dat van Homo Luminous. Het verouderingsproces vertraagt en het lichaam ontwikkelt en resistentie tegen ziekten waar je vroeger kwetsbaar voor was.

Je zult merken dat ziekte, zoals een verkoudheid, zich minder op het fysieke niveau af zal spelen, maar meer op een energetisch niveau en dat je daarom veel sneller kunt genezen.

Doordat je lichtenergieveld wordt veranderd, zal uiteindelijk ook je DNA zich gaan aanpassen. Hierdoor ben je over 11 maanden niet meer de persoon die je voorheen was.
Wanneer je deze inwijding ontvangt verkrijg je rentmeesterschap over de tijd die nog komt en alle toekomstige generaties.

Munay-Ki - God

De negende inwijding is de “Creator Rite” (Tantanchis)

Deze inwijding ontwaakt het goddelijke licht binnen in je. Je verkrijgt rentmeesterschap over alles wat geschapen is. Van het kleinste zandkorreltje tot de grootste cluster van sterrenstelsels in het universum.

Deze inwijding is nooit eerder beschikbaar geweest op deze planeet. Hoewel er individuen zijn geweest die dit niveau van inwijding verkregen en die hun Christus- of Boeddhabewustzijn ontwaakten, was het niet eerder mogelijk dit proces van de ene persoon op de andere door te geven. Voorheen kwam het dus voor dat de transmissies van geest op mens werden doorgegeven. Jezus en Boeddha waren hier voorbeelden van.

De Creator Rite is pas in de zomer van 2006 aan ons doorgegeven door de Inca oudsten uit de Andes.

Opmerkingen

Er wordt op verschillende websites een tiende inwijding aangeboden als een onderdeel van Munay-Ki. Munay-Ki bestaat momenteel uit negen inwijdingen, niets meer en niets minder. De zogenaamde tiende inwijding, de Nusta blessing kan ik je wel in een persoonlijke sessie doorgeven, maar is geen onderdeel van de Munay-Ki en zal dus ook niet in de cursussen Munay-Ki worden meegenomen. In 2010 is wel de volledige Nusta Karpay inwijdingsweg aan de wereld vrijgegeven, dit is voor mij de stap na de Munay Ki. Als laatste bestaat er ook een 13e Munay-Ki inwijding. Deze inwijding is aan de Munay-Ki geplakt in 2015.

* Dit is geen inwijding tot Pampamesayoq. Dit is slechts de verbinding met die weg. De basisopleiding tot Pampamesayoq duurt vier jaar en de lessen een leven lang.

** Dit is geen inwijding tot Altomesayoq. Dit is slechts de verbinding met de energie van die weg. Een Altomesayoq wordt door de kosmos (3x door de bliksem getroffen) gekozen.

*** Dit is geen inwijding tot Kurak Akuyeq zoals sommigen denken. een Kurak Akuyek is een Pampamesayoq of Altomesayoq die wordt gekozen om als leider te fungeren voor de Q’ero gemeenschap. De huidige Kurak Akuyeq is Don Mariano, een paqo die mij heeft opgeleid.