De Inca’s kennen de geheimen van de wereld van de levende energie. Ze weten als geen ander hoe bezield en vol leven de wereld om ons geen is. Het Inca sjamanisme geeft ons de middelen om dit in ons leven te integreren.

De geschiedenis van het Inca Sjamanisme

inca sjamanisme - machu pichu

De wortels van het Inca Sjamanisme gaan volgens sommigen wel 35.000 tot 40.000 jaar terug in de tijd. Dit was toen de mensen de grote oversteek waagden van het Aziatische continent naar uiteindelijk het huidige Zuid-Amerika. Tijdens deze oversteek waren er medicijnmannen en vrouwen die ontdekten dat wij tot buitengewone dingen in staat zijn. Zij ontstegen het gewone niveau van mens zijn en kregen toegang tot de wereld van de levende energie om ons heen. Ze konden communiceren met deze wereld en wisten daardoor in volledige harmonie met de natuur om hen heen te leven.

Uiteindelijk kwamen ze in Zuid Amerika terecht en hebben daar grootste rijken in de jungle gesticht. Het sjamanisme,waarin een animistisch bewustzijn een hoofdrol speelt, is bij alle volkeren in Zuid Amerika terug te vinden. Zowel de Inca’s, de Azteken en de Maya’s delen een zienswijze waarin de wereld dieren, planten, maar ook stenen bezield zijn.

Deze grote rijken zijn uiteindelijk verdwenen. Iedereen kent de verhalen van de aankomst van de Spanjaarden en de Portugezen in Zuid-Amerika en hun vernietigende invloed op de inheemse bevolking en cultuur.

De Q’ero bevolking van Peru

De Q’ero paqo’s zijn leden van een volk uit Peru dat tijdens de Spaanse onderdrukking de bergen in is gevlucht. Deze paqo’s zijn

Zij hebben daar honderden jaren geleefd en hebben hun Inca achtergrond en cultuur grotendeels weten te behouden. Ongeveer 60 jaar geleden zijn ze voor het eerst van hun berg naar beneden gekomen. Dat hebben ze gedaan omdat de gletsjers toen begonnen te smelten. Dit was ze in een voorspelling ook verteld. Als deze gletsjers gingen smelten was het tijd om hun kennis en wijsheid met de rest van de mensheid te gaan delen.

Deze paqo’s zijn ware grootmeesters op het gebied van de energetische geneeskunst, ook wel energy medicine genoemd. Zij staan in directe verbinding met hun voorouders, de kosmische krachten en Pachamama (Moeder Aarde). Doordat ze hun kennis puur hebben weten te houden en deze energetische verbindingen hebben behouden, kunnen ze ons leren om zelf weer in contact te komen met deze krachten.

inca sjamanisme - q'ero

Sinds een paar jaar reizen ze de hele wereld rond op zoek naar zielen die rijp genoeg zijn om hun leringen te ondergaan. Zij zoeken naar harten die geopend willen worden.

De afgelopen jaren ben ik intensief door hen getraind met als doel om hun wijsheid met mijn broeders en zusters in Europa te gaan delen.

De terugkeer van Inca Sjamanisme in deze tijd

….Deze pagina is nog in bewerking….

Ontdek je volledige potentieel

Werk met alle lagen van je wezen, fysiek, emotioneel, spiritueel en energetisch. Leer hoe je angst kunt loslaten en meer energie kunt krijgen om zo een gezonder en blijer persoon te worden.

Bekijk onze opleiding

Transformeer jezelf en de wereld

Ervaar krachtige rituelen, zoals inwijdingen en healing. Verbind je met een lijn van meesters van de levende energie uit de Andes. Het Energie Medicijn voor de moderne wereld.

Start met een inwijding

Ga naar de bron

Reis zelf naar Peru om de meesters van de levende energie te ontmoeten in hun deze inspirerende omgeving. Leer van ze en neem deze prachtige inzichten mee naar Europa. 

Ga op reis