regenbooglichaamDe laatste dagen krijg ik erg veel vragen over waar je het beste in kunt stappen in het Inca-sjamanisme. Natuurlijk verschilt dit per persoon, maar ik probeer wel een bepaalde volgorde aan te houden in de inwijdingen.

Munay-Ki

De Munay-Ki is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het Inca-sjamanisme. Het was bedoelt om de mensheid voor te bereiden op de grote omslag van 2012 en heeft dat doel verloren. Dat betekent niet dat het niet meer bruikbaar is. In de Munay-Ki begeleid je iemand van een ego-bewustzijn naar een eenheids-bewustzijn. Dat doe je door het doorgeven van de inwijdingen en door aanspraak te maken op de inzet van iemand. Dat laatste wordt voor het gemak vaak vergeten en dat is jammer, want juist als je de technieken in je leven integreert nemen ze bijzonder in kracht toe. Pas dan bereik je de effecten waar Alberto op wijst in zijn video’s en boeken.

Nusta Karpay

De Nusta Karpay is voor mij de opvolger voor de Munay-Ki. Waar de Munay-Ki meer gaat over het werken vanuit wilskracht en structuur vervalt dat bij de Nusta Karpay. In de Nusta Karpay werk je aan overgave en wordt je gedwongen om bepaalde dingen los te laten. Waar de Munay-Ki vooral gericht is op het verkrijgen van eenheidsbewustzijn is de Nusta Karpay gericht op het herstellen van de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie waardoor je in een Christus bewustzijn terechtkomt. De Nusta Karpay herstelt ook de verbinding met de natuur en juist dat is zo gewenst in de tijd waarin we nu leven.

Nusta Blossoming

De Blossoming van de Nusta Karpay is geschikt voor mensen die (de energie van) Nusta Karpay willen opfrissen. Zelf heb ik deze inwijdingen als voorwaarde gesteld voordat je de Nusta Karpay zelf gaat doorgeven.

Qoto Kuna Karpay

Het licht van de Plejaden is een nieuwe inwijdingsreeks die ik inmiddels ook door mag geven. Deze inwijdingen verbinden ons met het licht van de Plejaden en activeren ons verleden. Deze inwijdingen zijn meer verbonden met de Hanaq Pacha (hoger bewustzijn) en de Nusta Karpay is meer verbonden met de Kai Pacha (deze wereld).

Hatun Karpay

Naast de kleine inwijdingsreeksen zijn er de drie grote inwijdingen. Deze drie inwijdingen zijn bedoeld om ons volledig te resetten. Hierdoor raken we alle opgebouwde ballast uit dit leven kwijt en worden we weer voor onze levensopdracht geplaatst. Deze inwijdingen worden vooral ondergaan door mensen die als healer willen gaan werken. De naam van deze drie inwijdingen is de Hatun Karpay en deze inwijdingen worden niet aan iedereen doorgegeven. Je moet hier echt klaar voor zijn. De eerste inwijding opent het hart en verbindt ons met de aarde. De tweede opent het derde oog en zorgt voor een heldere visie. De laatste leert ons wat de juiste actie is. Samen zorgen ze voor Ayni.

Mosoq Karpay

Na de Hatun Karpay is het mogelijk om een opfrissing te ontvangen. Deze opfrissing heet de Mosoq Karpay. Deze inwijding wordt jaarlijks gegeven aan mensen die de Hatun Karpay hebben ontvangen. Mosoq Karpay betekent nieuwe inwijding. De inwijding is ook verbonden met de nieuwe tijd waarin we nu leven. De hogere frequentie die op 2012 algemeen beschikbaar werd.

Waar moet je beginnen?

Nu komt de hamvraag. Waar start je?

Mijn advies aan mensen die nog geen kennis van het Inca-sjamanisme hebben is om te starten met de Munay-Ki. De reden is dat je leert om met de energie te werken en dat je moeite moet doen om de verbinding in stand te houden. Je wordt als het ware getest om te kijken of je uit het juiste hout gesneden bent.

Toch moet ik toegeven dat ik de laatste tijd ook steeds vaker met de Nusta Karpay start. Dat doe ik met mensen die al wat meer met spiritualiteit gedaan hebben. Voorwaarde is dan dat mensen al mediteren (zo nu en dan) en dat ze laten zien dat ze de kracht bezitten om de beproevingen aan te gaan. Dit heeft wel een risico omdat de Nusta Karpay erg hard aan kan komen. Als je niet loslaat (controle opgeeft) kun je daar goed mee geconfronteerd worden. Dit kan ziekte of een lichte depressie tot gevolg hebben. Dit hoort erbij, maar als het je eerste ervaring is met spiritualiteit kan het erg ontnuchterend werken.

De Qoto Kuna Rites kan ik alleen nog maar in beperkte kring doorgeven en ik ken slechts enkele mensen waarbij ik het aan zou durven om deze energie door te geven. Dit is zeker niet iets dat geschikt is voor mensen die geen ervaring met energiewerk hebben.

Als je aan de Hatun Karpay denkt, dan wil ik je van te voren waarschuwen. Dit zijn inwijdingen die je leven zullen veranderen. Je wordt totaal gereset en alles wat niet bij je past valt van je af, van werk, tot partner, opleiding, huis. Dit is een heftig proces. In tegenstelling tot de andere inwijdingen moet er ongeveer een half jaar tussen de Hatun Karpay inwijdingen zitten. Dit is echt niet voor niets. Mijn ervaring is dat de inwijdingen heel subtiel beginnen en na een maand of 4 in volle glorie toeslaan. Ineens besef je dat je fundamenteel veranderd bent. Kan iedereen de Hatun Karpay ontvangen? Ja, in de basis wel. Nee, in de praktijk niet. Vaak ligt er een traject van healingen voor de Hatun Karpay. Dat is ook de reden dat ik zeer zorgvuldig om zal gaan met wie ik deze inwijdingen door zal geven vanaf april 2015.

Dus waar start je dan bij mij?
Dat bepaal ik samen met jou. Inwijdingen zijn geen dingen die je even in de supermarkt koopt. Het is er mij alles aan gelegen om te voorkomen dat mensen gaan shoppen. Als ik met je ga werken zul je de kans krijgen om je leven totaal te veranderen en een ander mens te worden. Hier is lef en doorzettingsvermogen voor nodig en de juiste aanpak. Het is mijn overtuiging dat dit alleen kan door ongedwongen en met vertrouwen te werken. Dat betekent dat ik zeker moet weten dat je ervoor wilt gaan en dat je start op een niveau dat bij je past.

Een reactie op “Bij welke inwijding begin je?

Reacties zijn gesloten.

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 30 reviews.