Het licht van de Gordel van Orion

Naast de inwijdingen van de Plejaden (Qotokuna) zijn er meer inwijdingen gericht op de sterren (Chaska’s) door de Q’ero, of medeleerlingen aan mij doorgegeven. Een andere inwijding die te maken heeft met de sterren is de inwijding in het licht van de gordel van Orion (Kinsa Ch’ata) . Deze inwijding is in tegenstelling tot die van de Plejaden verbonden met het mannelijke deel van ons bewustzijn en zorgt vooral voor een reiniging van lichaam en geest. Deze inwijding wordt vaak gebruikt als een eerste kennismaking met de kosmische energie.

De Gordel van Orion

In de Griekse mythologie is Orion een jager die de Plejaden achtervolgt, door Artemis per ongeluk werd gedood en daarna tot sterrenbeeld werd verheven.

Op het noordelijk halfrond is Orion in de winter goed te zien. Hij lijkt op een zandloper met linksboven de heldere ster Betelgeuze (rode superreus), rechtsboven Bellatrix, rechtsonder Rigel, (een blauwe superreus) en tevens de helderste ster van Orion en dan linksonder Saiph. In het midden lopen de drie vrijwel even heldere sterren Alnitak, Alnilam en Mintaka schuin als een riem naar rechts omhoog. Samen worden ze daarom de “Gordel van Orion” of “Jakobsstaf” genoemd. Links bevindt zich dan Sirius, iets onder de verlengde lijn door de riem. Sirius is na de zon de helderste ster aan de hemel en maakt deel uit van het sterrenbeeld Canis Major, de grote jachthond van Orion. Mintaka ligt vrijwel op de hemelequator.

De Kinsa Ch’ata inwijding

De gordel van Orion is in de Inca-kosmologie verbonden met dezelfde drie sterren als in de Griekse mythologie. Het verschil is dat Orion een strijder en verdediger van de Plejaden is. Deze steren hebben een duidelijke mannelijke energie.

  • Alnitak: onbewust niveau
  • Alnilam: innerlijke ster
  • Mintaka: richting van je pad

Deze Kinsa Chata inwijding reinigt herinneringen, reinigt het fysieke lijf en geeft bescherming.

Het licht van de inwijding gaat diep de aarde in. Het is een inwijding om te gronden. De gronding wordt op deze manier een belangrijke bescherming.

Trefwoorden:

  • Onbewust niveau reinigen,
  • Bewuste geest reinigen,
  • Een engel ankeren om je te gidsen op je pad
kinsa chata gordel orion inwijding2

Praktisch

Deze Orion inwijding is een onderdeel van de opleiding Inca sjamanisme. Daarnaast wordt deze inwijding als persoonlijke sessie doorgegeven en wordt soms door ook als healing gebruikt als we daar aanleiding toe zien tijdens een intensieve sessie. Deze inwijding is ook online via Skype te ontvangen. In beide gevallen duurt de sessie anderhalf uur.

 129,00