Munay-Ki versterken en onderhouden

De Munay-Ki inwijdingen zijn zaden die worden ontvangen door degene die wordt ingewijd. Elke rite heeft zijn eigen specifieke energie en doelstelling. Als je wilt dat de zaden ontkiemen en uitgroeien tot hun volledige potentie, dan zul je daar energie in moeten steken. Er zijn mij verschillende methoden bekend van hoe je de zaden kunt laten ontkiemen en groeien.

Vuur

De meest bekende methode om de Munay-Ki zaden te laten groeien is het doen van vuurceremonies. Dat kan variëren van het doen van oefeningen met een kaars tot het bijwonen van vuurceremonies met grote vuren. De reden dat vuur zo krachtig is ligt in het feit dat het element vuur een bijzonder sterke transformatieve kracht is. Door je te verbinden met die kracht kun je vastgelopen energie losmaken en opnieuw in beweging brengen.

Voorbeeld van een simpele ceremonie

Voorbeeld van een uitgebreide ceremonie

Ayni

Een andere manier om de zaden te laten groeien en de energie te laten toenemen is het toepassen van Ayni. Ik heb gemerkt dat als je hier serieus mee aan de slag gaat, het een bijzonder krachtig effect heeft. Ayni is wederkerigheid, een balans tussen geven en ontvangen.

Als je graag iets wilt, moet je begrijpen dat je ook moet geven. Als je aan je omgeving geeft vanuit je hart, door jouw talenten te gebruiken dan zul je ook ontvangen. Door vervolgens anderen uit te dagen om hun talenten te gaan gebruiken, wordt het een olievlek die steeds groter wordt.
Soms nodig ik mensen uit om een klus voor me te doen op het gebied waar zij sterk in zijn in ruil krijgen ze van mij een dienst terug. Het gaat me dan niet om het werk dat ze leveren, maar om het proces. Doordat ik werk vanuit mijn kracht en de kans schenk aan mensen om te groeien, groei ik ook.

Voor alles wat je vraagt, zul je ook moeten geven. Dat is Ayni.

Meditatie en aandacht

Deze krijg je tijdens de cursussen.

Inwijdingen doorgeven

De laatste krachtige manier om de werking van Munay-Ki te versterken is door het door te geven. Door de Munay-Ki zaadjes door te geven aan anderen, zul je bijzonder sterk gevoed worden. Allereerst werk je in een gewijde ruimte waardoor je zelf bloot komt te staan aan de helpers die er bij een inwijding aanwezig zijn. Ten tweede wordt jij ook geraakt door de energie die er bij de inwijding hoort. Deze aanraking zorgt voor een verder versterking van je eigen energetische zaadjes.

Zelf ervaar ik een bijzonder sterke energie als ik een inwijding geef. Het geven van een inwijding kan mij na een drukke werkdag volledig opladen. Pas wel op, vooral het doorgeven van de harmony rites kan je een slapeloze nacht opleveren. Dit komt door de hoeveelheid energie die er bij komt kijken. Maar, ach, je weet waarvoor je het doet.