Healing volgens de sjamanenSinds 2017 schrijf ik (Martijn Stevens) artikelen over healing volgens de sjamanen voor Nieuwetijdskind.com. Deze artikelen gaan over de kosmologie van het Zuid-Amerikaanse sjamanisme en met name dat van het Inca sjamanisme uit Peru. In de artikelen leg ik uit hoe ik zelf op deze weg ben gekomen en wat anderen eraan zouden kunnen hebben.

Voor al die mensen die op zoek zijn naar een hernieuwde verbinding met zichzelf, de bron en de wereld om zich heen schrijf ik deze artikelen.

De munay ki, het fundament

Binnenkort komt het zesde artikel van de serie “healing volgens de sjamanen” online.

De munay ki, nog steeds actueel

Sinds zaterdag 3 juni 2017 staat het artikel: “healing volgens de sjamanen: Munay-Ki inwijdingen: voor de wereld na 2012” online. Het is het vierde artikel en een voorbereiding op de volgende artikelen over de Munay-Ki.

Dit vierde artikel gaat in op de vraag of Munay-Ki nog actueel is. In mijn praktijk gebruik ik de Munay-Ki nog steeds als een belangrijk hulpmiddel. Het is zelfs nog steeds de meest ontvangen inwijdingenreeks die ik doorgeef. Voor mij heeft de Munay-Ki na al die jaren dus nog steeds niets aan kracht ingeboet. Ook is het mijn overtuiging dat inwijdingsreeksen met je meegroeien. Er is dus aan de praktische invulling wel het een en ander gewijzigd in de loop der tijd. Zo combineer ik healing en Munay-Ki en heb ik me gespecialiseerd in de persoonlijke 1 op 1 sessies.

De kracht van een gewijde ruimte in praktijk

Sinds zondag 30 april 2017 staat het artikel “healing volgens de sjamanen: de gewijde ruimte in de praktijk” online. Het is het derde artikel en is vooral een praktijkoefening met de gewijde ruimte.

Dit derde artikel gaat over de invocatie van de gewijde ruimte. Hiermee krijg je de sleutel in handen om zelf het contact met de gewijde ruimte in de praktijk te ervaren. In het artikel neem ik je stap door stap mee en leg uit waarom de gewijde ruimte zo belangrijk is. Door je dit ritueel eigen te maken kun je jezelf uiteindelijk healing volgens de sjamanen aanleren. Deze praktijk oefening is dus essentieel vanwege het opnieuw programmeren van je hersenen.

De kracht van een gewijde ruimte

Sinds zondag 26 maart 2017 staat het artikel “healing volgens de sjamanen : de kracht van de gewijde ruimte” online. Dit tweede artikel is een uitleg over de gewijde ruimte. In het artikel vertel ik over de verbinding met de windrichtingen en de diverse archetypen. Het is een voorbereiding op een praktijkoefening met deze gewijde ruimte.

Het geheim van de sjamaan

Sinds zondag 5 maart 2017 staat het eerste artikel “healing volgens de sjamanen : het geheim van de sjamaan” online. Dit eerste artikel is een korte kennismaking met mij en met mijn visie op wat er mist in onze samenleving. Ook vertel ik hoe ik heb geleerd om dat gemis weer aan te vullen door gebruik te maken van mystieke leringen uit Peru. Mijn eigen “hooggevoeligheid” heb ik over de afgelopen jaren in leren zetten als een talent. Daardoor kan ik een voorbeeld zijn voor anderen die vooral nadelen ervaren van hun hooggevoeligheid in onze drukke samenleving.

Het is voor ons westerlingen van groot belang dat we onze verbinding met de wereld niet kwijtraken. Door alle technologische vooruitgang lijkt het er steeds meer op dat we de stilte en de wereld van de levende energie vergeten zijn. Dit uit zich in een toenemend vluchtgedrag als we per ongeluk toch in contact komen met de stilte. Dat zie je vooral bij kinderen die in aanraking komen met meditatie en hun ogen dicht moeten houden. Maar ook volwassenen vinden het in toenemende mate lastig om zich te concentreren.

Door mijn kennis en ervaring kan ik anderen helpen die vastlopen in hun leven. Door simpele rituelen kun je de verbinding met jezelf en de wereld om je heen weer aangaan. In het begin voelt dit vreemd, maar naar mate je dit vaker doet, zal het steeds beter gaan voelen. Je ontdekt dat dan je in een cocon hebt geleefd, afgesloten van al het leven dat om ons heen aanwezig is.

In dit eerste deel leg ik dit globaal uit en dit deel legt tevens een basis voor de volgende delen die gaan over de concrete kosmologie en over oefeningen die je zelf kunt doen.

 

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.