slapeloosheidVolgens recent onderzoek heeft meer dan de helft van de Nederlanders last van slapeloosheid. Dat is een bijzonder verontrustend gegeven aangezien slaap ervoor zorgt dat we kunnen blijven functioneren. Het ontnemen van slaap wordt niet voor niets als een martelmethode gebruikt. Het feit dat zoveel mensen slaapproblemen hebben is dus een groot maatschappelijk probleem dat veel geld kost.

Slapeloosheid door blauw licht?

De oorzaak van dit probleem is volgens dit onderzoek te vinden in het feit dat we meer worden blootgesteld aan blauw licht. Zelfs Apple trekt zich deze kritiek aan en komt in het nieuwste IOS met een speciale donkere beeldscherminstelling voor in de avond. De reden is dat blauw licht de aanmaak van de stof melatonine verstoord. Deze stof wordt door het lichaam aangemaakt voor je gaat slapen. Deze stof zorgt ook voor het bioritme van dag en nacht. De gevolgen van de verstoring van het dag en nachtritme kennen we allemaal als een jetlag.

De afname van licht in de avond hoort de productie van melatonine te veroorzaken, maar door al het kunstmatige licht is dit proces dus verstoort geraakt. Vooral blauw licht blijkt een sterke trigger te zijn. Het is dus een vooruitgang dat wordt toegegeven dat een apparaat de aanmaak van melatonine kan verstoren. Maar is dit ook de echte oorzaak?
Nee, het is slechts een deel van het verhaal.

Magneetvelden als boosdoener slapeloosheid

Volgens mijn eigen bronnen is er een directe relatie tussen verminderde aanmaak van de melatonine en magneetvelden
(onderstaande video 1.07.39 – 1.15.30).

Magneetvelden blijken door ons lichaam aangezien te worden voor licht en zorgen voor de verstoring van de melatonine productie overdag en ‘s nachts. Ze keren deze werking zeslapeloosheidlfs om. Daardoor maakt het lichaam overdag melatonine aan (duf en neerslachtig) en ben je ‘s avond en nachts actief (hartkloppingen en onrust). Dit kan zelfs zover gaan dat je ‘s nachts lage brommende of bonkende geluiden in je oren hoort. Je lichaam kan niet tot rust komen en je gaat malen. Dit is een sterke aanwijzing dat je last van straling hebt.

Onze slaapkamer hoort vrij te zijn van magneetvelden, elektriciteit en kunstmatig licht. De simpele reden is melatonine. Een kamer die vrij is van al deze bronnen is een prima plek om te slapen. Hier kan het lichaam zich overgeven door de productie van melatonine. Vervolgens neemt de spiertonus af en kunnen de organen opladen. Je wordt hier overvallen door een onbedwingbare drang om te gaan slapen. Tenminste, zo hoort het en zo was het ook voor de komst van alle mobiele telefonie en draadloze apparatuur.

De oorzaken van slapeloosheid

Anno 2016 nemen steeds meer mensen hun tablet, smartphone of laptop mee naar bed. Ze liggen voor ze gaan slapen te appen, Facebooken en streamen. Dit is ronduit dom omdat dit gebruik van deze apparaten een constante stressfactor is. De straling die deze apparaten afgeven en dus de magneetvelden die ze veroorzaken zorgen voor slapeloosheid.

Daarbij heb je niet alleen jezelf ermee, maar ook je buren. Deze apparaten geven sterke signalen die door muren heen gaan. Vaak gaat het zenden en ontvangen de hele nacht door omdat het apparaat blijft controleren of er nieuws is. Het resultaat is dat het lichaam constant blijft reageren op deze velden met de aanmaak van hormonen of juist met het niet aanmaken ervan. Het resultaat is dat melatonine, serotonine en cortisol niveaus in het lichaam gaan afwijken. Dit veroorzaakt een enorm breed scala van gezondheidsklachten, maar met name borstkanker en hartritestoornissen. Er worden dus ook veel mensen geopereerd aan hartritme stoornissen die eigenlijk overgevoelig zijn voor straling.

Daarbij moet worden gemeld dat melatonine kankercellen opruimt en de afname van de productie van dit stofje dus van grote invloed is op je gezondheid en het voorkomen van kanker.

Tijdelijke oplossingen voor slapeloosheid

  • Wi-Fi ‘s nachts uitzetten.
  • ‘s avonds een uur voor het slapen TV en mobiele apparaten uitzetten.

Onze oplossingen voor slapeloosheid

Wij zijn zeer pragmatisch ingesteld en voor elk probleem is een oplossing te bedenken.

Wat wij hebben gedaan is:

  • Wi-Fi is vernietigend voor je gezondheid. Die hebben we dus volledig uit ons huis verwijderd 8 jaar geleden.
  • Een speciale ECO Mode Plus DECT telefoon aangeschaft.
  • Ons huis gebiosaneerd (alle zenders van buiten afgeschermd).
  • Onze slaapkamers ontdaan van alle stralingsbronnen.
  • Mobiele telefoons maken alleen Internet connectie als we dat toestaan.

Wat we sindsdien merken: geen slaapproblemen, veel energie, vrolijke en rustige kinderen die niet om 6 uur wakker zijn.

Waar we wel tegenaan lopen is onbegrip, zoals een buurman en -vrouw die weigeren om hun smartphone niet op het nachtkastje te leggen. Onze huizen zijn gespiegeld en we liggen dus afgescheiden door een dunne muur tegen het hoofd van het bed van onze buren. Zij hebben hun mobiele telefoon op hun nachtkastje liggen en wij liggen daardoor in de straling van hun apparaten. Dit is een lastig probleem waar je weinig aan kunt doen. Eigenlijk is het van de gekke dat we in Nederland hier geen juiste voorlichting over krijgen. Zoals ik al eerder schreef is dat in Frankrijk heel anders.

Hopelijk heb ik hiermee wat mensen bewust gemaakt en op het juiste pad gezet.
Straling, veroorzaakt stress en gezondheidsklachten. Ga er dus verstandig mee om en weer het uit de slaapkamer.

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 30 reviews.