Opleiding Sjamanisme: de harmonie in jezelf en je omgeving herstellen

Opleiding Sjamanisme: de harmonie in jezelf en je omgeving herstellen 2018-02-19T13:33:37+00:00

Opleiding sjamanisme algemeen

Opleiding sjamanismeDeze opleiding sjamanisme is geschikt om zelf de technieken te leren die horen bij deze Peruaanse sjamanistische stroming afkomstig van de andere kant van de wereld. Je bouwt een medicijnbundel (mesa) op en je leert om hiermee te werken als sjamanistisch healer. Ook krijg je tijdens de opleiding diverse inwijdingen en leer je ook hoe je deze zelf kunt doorgeven.

Ben je op zoek naar de sjamaan in jou?

De lessen voor de opleiding sjamanisme worden door mij (Martijn Stevens) gegeven en het is een eigen vertaling van alle kennis en vaardigheden die ik van de paqo’s (Priester/genezers uit Peru. De Zuid Amerikaanse broeders en zusters van de Siberische sjamanen) heb mogen leren. Daarom is deze opleiding is vooral geschikt voor mensen die het prettig vinden om les te krijgen in het Nederlands. Het accent ligt op het oefenen met medecursisten. Zo kun je door ervaring en herhaling de sjamanistische technieken eigen maken om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven.

Je leert hoe je jezelf en je omgeving kunt helen. Je krijgt daarbij de sleutel om weer terug in contact te komen met Moeder Aarde (Pachamama) en ontdekt hoe je contact kunt maken met kosmische krachten, zoals de sterren, zon en maan.

Voor je ligt de kans om een bijzondere reis te gaan maken die het mogelijk maakt om jouw kracht te ontdekken.

Opbouw opleiding sjamanisme

Duur: 2 jaar (basis) + 1 jaar (verdieping) is de weg die we afleggen.

 • Eerste jaar: opbouwen van een mesa en het contact met pachamama.
 • Tweede jaar: bewust werken met de mesa en het contact met de kosmos.
 • Verdiepingsjaar: diepgaande technieken met de mesa oefenen en alle inwijdingen leren doorgeven.

Je mag van me verwachten dat ik je in drie jaar en ook daarna al mijn kennis en ervaring aan je door zal geven. Je zult meegaan op een wonderbaarlijke reis gedragen door de energie van Peru.

Alumni:

Na deze drie jaar heb je zelf een goed inzicht in het Peruaanse sjamanisme en kun je jezelf verder specialiseren. Wellicht als assistent binnen de opleiding, wellicht heb je andere plannen. Ook alumni blijven welkom en zullen worden uitgenodigd voor bijeenkomsten. Daarnaast kunnen zij ervoor kiezen om losse lesdagen, uit de drie jaar, nogmaals te volgen of aan te schuiven bij master classes. De reis kan op die manier nog verder worden voortgezet als daar behoefte aan is. We blijven immers een leven lang leren.

opleiding sjamanisme

Locatie en data nieuwe groep

Aantal dagen:9 zaterdagen per jaar (27 dagen totaal)
Tijden:9:30 – 16:00 uur (welkom vanaf 9:00 uur)
Start opleiding:september 2018
Einde opleiding:september 2021
Locatie van de opleiding:Spankeren (Gelderland, nabij Dieren)

1ste jaar

1449ineens

Vroegboekkorting: € 1449
Alleen bij betaling per 1 jaar ineens. Beperkt beschikbaar.

€ 1299,–

Ik wil me aanmelden
Vroegboekkorting verzilveren

Gedetailleerde informatie

Meer over de locatie

Vanaf september 2017 zullen we met de opleiding sjamanisme niet meer bij de Vrije Geest terugkeren.  We hebben een andere locatie gevonden die meer mogelijkheden aan ons biedt. Deze locatie is te vinden in Spankeren in Gelderland en is gelegen op loopafstand van een treinstation.

De omgeving waar de opleiding gegeven zal worden is aan de rand van de Veluwezoom gelegen. Deze omgeving staat bekend om de uitbundige natuur en dromerige dorpjes. De rivier de IJssel is nabij gelegen en de middeleeuwse steden Doesburg en Zutphen liggen op een steenworp afstand.

Overzicht van de onderwerpen

Lesstof, meditaties en oefeningen

We zullen veel onderwerpen behandelen tijdens de opleiding sjamanisme die gericht zijn op jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ontvang je de rituelen en technieken die je kunt gebruiken om anderen met anderen te werken. Hieronder staan een aantal voorbeelden genoemd.

 • Inca kosmologie
 • Welke dieren en windrichtingen (archetypen die horen bij elk dier / een krachtdier)
 • Benedenwereld
 • Bovenwereld
 • Energetische reinigingen (sami healing, illuminatie, hucha rumi)
 • Talloze oefeningen met de mesa
 • Extractie
 • Soul retrieval
 • Meditatieoefeningen / reizen in de bovenwereld / reizen in de benedenwereld (moeder aarde)
 • Reizen met de drum of ratel
 • En veel meer.

Inwijdingstrajecten

Het maakt niet uit of je deze inwijdingen al een keer hebt ontvangen voor je met deze de opleiding start. Je gaat erg diep met deze inwijdingstrajecten. Ten eerste ontvang je de inwijdingen en tweede leer je om ze door te geven.

Inwijdingen

Deze losse wijdingen horen bij het pad van het Inca sjamanisme. Je ontvangt ergens ze gedurende de drie jaar.

Als je benieuwd bent naar een exacte weergave van de onderwerpen lees dan de terugblik op het opleidingsjaar van 2016/2017. Dit is een opsomming van wat we afgelopen opleidingsjaar allemaal hebben gedaan.

Als de situatie erom vraagt wordt er netjes van deze indeling afgeweken. Het is immers een pad vanuit het hart en niet het hoofd. Als de groep het toelaat wordt er eerder gestart met het oefenen van het doorgeven van de inwijdingen. Bovenstaande is slechts een mogelijke structuur. De onderwerpen worden echter wel allemaal behandeld. De volgorde is afhankelijk van de draagkracht en snelheid van de groep.

Bed and Breakfast

Sommigen van onze cursisten die van verre komen overnachten in de buurt. Een zeer prettige B&B is de Molenkolk. Aantrekkelijke tarieven en een prachtige locatie. Met het pondje kan de oversteek naar Dieren gemaakt worden. Wil je een luxere B&B? Dan zijn er in de buurt van Brummen legio mogelijkheden.

Opleidingskosten

Er zijn verschillende manieren waarop de kosten voor de opleiding kunnen worden voldaan. Wij geven er de voorkeur aan dat er per leerjaar betaald wordt. Het is echter ook mogelijk om per maand en per 3 jaar ineens te betalen. Het betalen per maand is aanzienlijk duurder omdat we hier vaak extra kosten voor moeten maken.

Betaling per jaar

De opleiding wordt telkens per opleidingsjaar gerekend. Bij het inschrijven schrijf je je dus in voor 1 jaar, of een resterend deel daarvan bij instroom. Voor het afronden van de volledige opleiding zijn er 3 termijnen van een jaar.

1ste jaar

$1449,--per jaar

2de jaar

$1449,--per jaar

3de jaar

$1449,--per jaar

Betaling per maand

Het is ook mogelijk om in 12 termijnen per jaar te betalen. Dit is echter wel duurder dan betaling per jaar. De reden hiervoor is dat het ons meer tijd en moeite kost.

1ste jaar

144,--per maand

2de jaar

144,--per maand

3de jaar

144,--per maand

Betaling voor alle leerjaren ineens

Betaling voor 3 leerjaren ineens kan interessant zijn omdat de volledige kosten voor de opleiding ineens in dat jaar als studiekosten kunnen worden opgegeven bij de Belastingdienst. Indien gewenst kunnen ook de drie Hatun Karpay inwijdingen en de Mosoq Karpay worden opgenomen in het totaalbedrag van de opleiding bij betaling ineens. Informeer zelf vooraf goed naar de voorwaarden en mogelijkheden die de Belastingdienst hiervoor op dit moment hanteert.

Voor alle diensten die er worden aangeboden worden btw facturen verstrekt, dus ook voor de Hatun Karpay en Mosoq Karpay inwijdingen en traditionele healings. Hierdoor zijn alle onderdelen van de opleiding als scholingsuitgaven te declareren.

hele opleiding

3999,--ineens

Inclusief

Alle inwijdingen die zijn genoemd (Munay-Ki, Nusta Karpay en Qotokuna Karpay). Mocht je deze al hebben ontvangen, dan is dat niet erg. Je zult weer een diepere laag ingaan als je ze opnieuw ontvangt. Het is de bedoeling dat je er uiteindelijk volledig 1 mee wordt.

Maar, exclusief

De opleiding Inca sjamanisme is exclusief:  persoonlijk coaching / healingen, optionele master classes door gastdocenten en exclusief optionele Hatun Karpay of Mosoq Karpay inwijdingen.

Tijdens de opleidingsdagen is er onbeperkt koffie en thee beschikbaar. Daarnaast wordt er gezorgd voor fruit en zoetigheid.
Daarnaast kun je in de middag iedere keer rekenen op een ander soort heerlijke verse soep. Deze wordt door Agnetha verzorgd.

Toelating opleiding shamanisme

De toelating voor de opleiding bestaat uit het invullen van een inschrijfformulier en eventueel een persoonlijk gesprek. Het inschrijfformulier geldt alleen voor het eerste opleidingsjaar. Er zit geen verdere verplichting aan vast.

Ik wil me aanmelden

Instroom opleiding

Instroom in een lopend opleidingsjaar is mogelijk van september t/m 31 december van dat opleidingsjaar. Er geldt dan een aangepast tarief. Gemiste lessen kunnen eventueel ingehaald worden in het jaar erop. Essentiële onderdelen worden door middel van een extra persoonlijke sessie en opleidingsdag bijgespijkerd. Zo mis je niets en hoef je niet te wachten tot het volgende opleidingsjaar te wachten om te starten.

Het dus ook mogelijk om in te stromen in het tweede jaar. De voorwaarde is wel dat je al ervaring hebt met het Inca-sjamanisme. Heb je al een deel van de mesa opgebouwd en wil je ermee verder? Zoek je verdieping? Wil je in het Nederlands lessen volgen? Dan ben je welkom. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en daarna wordt bepaald of je in de groep past. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe weet ik of de opleiding geschikt voor mij is

Je hoeft echt geen plannen hebben om een praktijk te starten. De wil om serieus aan jezelf te werken is voldoende om deel te nemen. Het ontwikkelingspad tijdens de opleiding zorg ervoor dat je eerst  je eigen wonden kunt helen. Als een gevolg kom je in aanraking komen met je eigen talenten en kun je die met de mensheid gaan delen.

Mocht je jezelf herkennen in 1 van de volgende beschrijvingen, dan is de opleiding zeker wat voor jou:

 • voel jij je geroepen (als eartkeeper, als sjamaan, als lichtwerker of iets anders) om de aarde en de mensheid een stap verder te helpen
 • je wilt persoonlijk en spiritueel aan jezelf werken
 • heb je een eigen praktijk en zoek je verdieping voor jezelf en je praktijk
 • je hebt de intentie om een praktijk op wilt zetten na of tijdens de opleiding

Mocht je een andere reden hebben dan kun je ook gerust contact met ons opnemen.

Certificaat (opleiding tot sjamaan?)

Ga jezelf tijdens of na de opleiding geen sjamaan of paqo noemen. Wij zijn westerlingen die een Inca sjamanistisch pad lopen. Daarbij gebruiken we de technieken en wijsheden van een andere cultuur. Daarom zijn we echter geen sjamanen in de traditionele betekenis.

Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat met als titel:

Sjamanistisch beoefenaar op het pad van de Pampamesayoq
Shamanistic practitioner walking the path of the Pampamesayoq

Om dit certificaat in ontvangst te mogen nemen dien je de 3 opleidingsjaren vol te maken en een proeve van bekwaamheid af te leggen.

Digitale leeromgeving

Omdat we met onze tijd mee willen gaan bieden we een digitale leeromgeving aan. Deze omgeving is volledig afgeschermd en geeft alleen toegang aan mensen die deze opleiding sjamanisme volgen of afgerond hebben. We hebben bewust niet voor een Facebook groep gekozen vanwege privacy redenen en omdat we de data op onze eigen servers willen bewaren.

Op onze digitale leeromgeving kun je met je vragen stellen en zijn video’s terug te vinden van de oefeningen die we doen. Hierdoor blijf je in contact met je groep en is het niet zo erg om een opleidingsdag te missen.

Voor het contact tussen de mensen die de opleiding volgen en voor het stimuleren van oefengroepjes hebben we wel een geheime Facebookgroep. Je kunt hier alleen na uitnodiging aan deelnemen. Oefenstof wordt hier nadrukkelijk niet gedeeld.

Masterclasses / gastdocenten

Wij organiseren ook masterclasses. Dit zijn optionele dagen waarop bepaalde onderwerpen worden uitgediept. Deze masterclasses worden zowel door gastdocenten als door Martijn gegeven. Vaak zijn deze extra opleidingsdagen opengesteld, wat betekent dat iedereen er aan mee kan doen. Soms staan er echter speciale sjamanistische onderwerpen op de agenda die alleen voor de cursisten van de opleiding sjamanisme zijn.

Gastdocenten:

Gastles van Rob van den Berg

Open dagen

Ieder jaar worden er een open dagen georganiseerd. Op deze dag zijn belangstellenden van harte welkom. Cursisten kunnen dan tevens introducees meenemen. Zo is het mogelijk voor familie en vrienden om ook kennis te maken met de opleiding, de groepsenergie en het Inca sjamanisme. Er zullen gedurende de dag diverse workshops zijn en er worden mooie rituelen uitgevoerd.

Kinderen zijn ook welkom. Zij kunnen dan ook kennismaken met de mogelijkheden die deze prachtige locatie te bieden heeft.

Op zaterdag 1 juli 2017 werd onze eerste open dag georganiseerd.

Veelgestelde vragen over de opleiding sjamanisme

Dat is geen bezwaar en zelfs een voordeel. Zelf heb ik de Nusta Karpay ook al 4 keer ontvangen van verschillende mensen. Iedere keer wordt er weer een diepere laag geraakt en krijg je meer inzichten. De opleiding sjamanisme is erop gericht om je te leren hoe je de inwijdingen doorgeeft. Het accent zal hier dan ook op liggen. We oefenen veel met medecursisten in een opleidingssetting. Je moet ook van de hoed en de rand weten als je de inwijdingen zelf door wilt gaan geven. Er is dus nog genoeg te leren.

Mijn ervaring is dat het opbouwen van een mesa tijd en aandacht vergt. Het is een proces wat zeer persoonlijk is en dit kun je niet haasten. Zelf heb ik er 3 jaar over gedaan om de volledige mesa op te bouwen en met de volledige integratie ben ik nog steeds bezig. Er zijn mensen die in een weekend of in een paar dagen een mesa opbouwen en dat vind ik niet handig. Bovendien is de kans dat je wordt overweldigd, of dat de mesa in de hoek beland is erg groot. Het opbouwen van een mesa vergt commitment en veel geduld. Dat zul je allemaal leren tijdens de opleiding sjamanimse.

De voorwaarden die er in het inschrijfformulier staan kunnen weerstand oproepen. Soms komt dat omdat je in het verleden al eens een vervelende ervaring hebt opgedaan met contracten. Het kan ook zijn dat we gewoon niet helder zijn in onze communicatie. Als je vragen of opmerkingen hebt over het inschrijfformulier dan kun je het beste contact met ons opnemen.

Er is op 15 juli 2017 een nieuwe versie van het inschrijfformulier voor de opleiding uitgekomen die meer uitleg geeft en een heldere bewoording gebruikt. Mocht je dit formulier nog niet hebben dan kun je hierom vragen door ons een berichtje te sturen.

Je kunt je voorbereiden op de eerste opleidingsdag door een heldere intentie voor de opleiding te formuleren. Wat wil je leren, waarom wil je de opleiding Inca sjamanisme gaan doen? Daarnaast is het een goede idee om een afspraak te maken voor een Hatun Karpay inwijding. Deze inwijdingen vormen de basis voor de opleiding. Het ontvangen van een eerste inwijding geeft een goed idee van de energie waar we mee gaan werken.

Ervaringen van anderen

Ik verkeer nog steeds in een fase waarin ik vanuit een traditionele opvoeding, probeer te schakelen naar de traditionele Peruaanse rituelen.Het is een verbazingwekkende reis waarin ik op zoek ben naar de sjamanistische wijsheid. Vooral mn persoonlijke ontwikkeling staat daarbij voorop. Overal om me heen is het Licht van het Pad dat ik ga. Ik prijs me gelukkig dit Pad te mogen gaan!

Jaap Flokstra
gepensioneerd / Zur Jagd

De opleiding Siwar Q’enti voldoet tot nu toe aan mijn verwachtingen. Ik heb nu 5 opleidingsdagen achter de rug en mijn indruk is dat het geheel mooi wordt opgebouwd. Ook is het zo dat in deze dagen al meer dan voldoende materiaal is verstrekt waarmee je als cursist aan de slag kunt. Fijn is ook dat er ruimte is voor herhaling van aangeboden stof zodat het nog beter gaat beklijven. Ik ben momenteel meer dan tevreden over het gebodene.

Wolf Rappard
fysiotherapeut, beoefenaar sjamanisme / Taytancis
Ik wil me aanmelden

Heart Walk Foundation

opleiding sjamanisme - HeartWalkFoundationEen deel van de opbrengsten van deze opleiding sjamanisme wordt geschonken aan de Heart Walk Foundation om de inheemse Peruaanse bevolking te helpen in hun basisbehoeften. Concreet betekent het dat Q’ero kinderen naar school kunnen gaan en dat er middelen worden verstrekt om voedsel te verbouwen, zoals kassen.

Wij doneren aan deze onafhankelijke stichting. De Heart Walk Foundation beveelt niet specifiek deze opleiding
Sjamanisme – “Siwar Q’enti” of een ander opleidingsprogramma in de Andes spiritualiteit aan.
www.heartwalkfoundation.org

Wil je zelf ook aan deze stichting doneren? Dat kan door deel te nemen aan de opleiding, maar ook via deze link:
Zelf doneren aan Heart Walk Foundation

Hieronder kun je zien wat deze prachtige stichting precies voor de Q’ero bevolking doet.


Inschrijven voor de nieuwsbrief
Als eerste een update ontvangen over onze opleiding, workshops en aanbiedingen.
Blijf op de hoogte
Probeer het gewoon, je kunt je altijd weer uitschrijven
close-link