earth keeperAls mensen mij vragen wat het grootste geheim is wat ik tijdens mijn jaren van spirituele opleiding heb ontdekt, dan is mijn antwoord als volgt:

“Het grootste geheim dat ik heb ontdekt is het geheim van de aarde. De aarde bezit namelijk alle kracht die wij nodig hebben om van een gezond en gelukkig leven te kunnen genieten.”

De aarde

“Wat behelst de aarde?” Dat was de vraag die mijn Yoga-leermeester mij stelde aan het begin van mijn opleiding tot Yogadocent. Anno 2014 denk ik dat ik een behoorlijk beeld heb weten te vormen van wat de aarde behelst. De aarde is voor ons westerlingen een bol ergens in het universum die om onze zon draait. Ergens op deze bol hebben wij een plek die van ons is. Daar staat ons huis en daar wonen we. Dat is het wel zo’n beetje… Ja, misschien noemt een enkeling het ons thuis…

Er zijn slechts weinig mensen die een innige relatie hebben met de aarde. Eigenlijk zie je dit alleen nog bij natuurvolkeren. Die hebben ook een andere naam voor de aarde. Die noemen haar Moeder, of Gaia, of Pachamama. Ze zien haar niet als bol of als ding, maar als een levend wezen. Een wezen dat net zo verbonden is met onze evolutie als wij met die van haar. Een wezen dat zich aan het schonen is van de energie die het lang bij zich heeft gedragen. Een wezen dat ons draagt en verzorgd. Een wezen dat ons voedt op een manier die eigenlijk niet zo algemeen bekend is.

Wij zijn de Moeder vergeten

Door vele jaren van mannelijke overheersing zijn wij als samenleving bijna de verbinding met onze Moeder volledig kwijtgeraakt. Dat heeft geleid tot de wereld waar we vandaag de dag in leven. Een wereld waarin commercie het wint van gezondheid en de natuur plaats moet maken voor onze vormzucht. En juist deze wereld staat op het punt om grondig te gaan veranderen. Want elk tijdperk kent een begin en een einde en het einde van het “vergeten” is nabij.

Het ankeren van de energie

Veel spirituele tradities kennen methoden om het contact met de aarde te herstellen. Zo ook het Inca-sjamanisme. Maar hier is de aarde niet alleen een pre-conditie voor de verdere spirituele ontwikkeling. Hier is Moeder Aarde een van de krachtigste bondgenoten waar de sjamaan mee werkt. In tegenstelling tot sommige andere tradities streeft de sjamaan niet naar het overstijgen van de dagelijkse werkelijkheid door zich alleen te verbinden met de hogere energieën. De sjamaan begrijpt dat hij juist die hogere energie in deze wereld moet zien te ankeren. Voor dit ankeren wordt de verbinding met de aarde gebruikt.

De hartklop van de aarde

Er wordt veelvuldig gesproken over de hartklop van de aarde. Maar, wat is die hartklop eigenlijk? Dit is de zogenaamde Schuman frequentie. De trilling van de aarde waar ons hele wezen door in balans wordt gehouden. Er zijn al vele experimenten uitgevoerd die dat bevestigen. Astronauten moeten een Schuman generator meenemen de ruimte in anders zijn ze niet in staat om hun reis te maken. Hun organen en hormoonsysteem gaat letterlijk op tilt als ze deze generator niet bij zich dragen. Als we niet verbonden zijn met deze 7,83 Hz worden we ziek. Denk nu niet dat als je niet met je voeten op de aarde staat dat je ziek wordt, want zo letterlijk is het niet. De Schuman frequentie wordt gegenereerd in de ionosfeer en is daardoor overal op aarde voelbaar. Tenminste, zo zou het moeten zijn.

Helaas zijn er ook plaatsen waar deze frequentie niet meer voldoende aanwezig is. Daar worden mensen eerder ziek en duurt het herstel langer. Een van de meest gehoorde klachten in dit geval is: slapeloosheid, geen rust vinden en een depressief gevoel. Dit zijn klachten die eenvoudig terug zijn te voeren tot het feit dat de Schuman frequentie verbonden is met bepaalde hersengolven. Om precies te zijn de alpha-golven van de hersenen.

alpha golfHet herstellen van het contact

Er zijn verschillende manier waarop je het contact kunt herstellen en vaak passen we (onbewust) al diverse van deze technieken toe.

  1. Het lichaam fysiek aarden
  2. Energetisch aarden
  3. Je huis/leefomgeving aarden
  4. Biosaneren
1. Fysiek aarden

De eenvoudigste manier om het contact te herstellen is om ons fysiek te aarden. Dat kun je doen door te starten om je schoenen uit te doen als je thuis bent. Doordat je weer met je blote voeten op de aarde loopt kan de spanning die je hebt opgebouwd beter wegvloeien.

“Hoewel dit concept misschien wat vreemd overkomt, is het heel logisch als je er wat meer over nadenkt. Het menselijk is een geleidend systeem. De aarde levert een oneindige hoeveelheid elektronen. Als het lichaam niet in balans is, of ontstoken, hetgeen resulteert in pijn, ziekte, of stress en depressie, dan is het in positief geladen staat. Als je nu met je lichaam (+ geladen) contact maakt met de aarde (- geladen), dan zal de kleinste van de twee, dat ben jij, elektronen wegtrekken bij de grootste en dat is de aarde.” — earthing

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het aarden. Het blijkt dat het de goedkoopste en eenvoudigste manier is om je gezondheid te herstellen.

2. Energetisch aarden

Naast je fysiek te aarden is het ook mogelijk om je energetisch te aarden. Er zijn 1000 en 1 verschillende meditatiemethoden en ademtechnieken ontwikkeld die daarop gericht zijn. Allemaal hebben ze hetzelfde doel. Ze zijn gestoeld op het principe:  “Energy flows where attention goes.” Je verlegt bewust je aandacht waardoor de stroom van energie in de aura / energielichaam / bubbel / lichtlichaam naar dat punt stroomt waar je aandacht op is gericht. Door je aandacht te richten op de aarde verbind je je met de energie van de aarde. Zo kun je jezelf energetisch aarden en in resonantie komen met die alpha-golven die zorgen voor een ontspannen en verbonden gevoel.

Als je bekijkt wat de eigenschappen van het eerste chakra zijn: in balans (rust en kracht), te veel (depressie), te weinig (agressiviteit en boosheid), dan komen deze overeen met de hersengolven. Dit is erg interessante materie, want dit laat zien dat onze buitenwereld een invloed uit kan oefenen op ons energetische systeem. Maar we weten hierdoor ook dat wij een invloed uit kunnen oefenen op de perceptie van de buitenwereld. Het werkt twee kanten op.

3. Je huis/leefomgeving aarden
  • Op de aardpen in de meterkast mag geen spanning te meten zijn.
  • Elk draadloos apparaat zorgt voor een verstoring van onze natuurlijke verbinding met de aarde.
  • Er zijn speciale aardingsproducten te koop.

Veel van de huidige medicijnen zouden overbodig worden als mensen leren zich weer te aarden en afstand doen van alle niet harmonische frequenties die we in huis hebben gehaald.

4. Biosaneren

Als laatste kun je ervoor kiezen om je huis te biosaneren. Er worden dan maatregelen getroffen om alle frequenties die van buiten de woning komen en de aarde verstoren weg te nemen. Dit is een zeer doeltreffende manier om onze oorspronkelijke verbinding terug te krijgen. Het effect is dat je in een proces van transformatie terecht komt omdat alle energie die er nodig was om jezelf af te schermen terugkomt. Je valt letterlijk IN de aarde frequentie.

Het omarmen van de aarde

find the heartHet herstellen van het contact met de aarde is het eerste ding, maar je dient het ook te onderhouden. Dat kun je doen door je aan te leren om met een deel van je aandacht bij de aarde te blijven gedurende de dag. Ook daar zijn allerlei technieken voor te bedenken. Zelf maak ik gebruik van een combinatie van ademhalingstechnieken in combinatie met het opzetten van een gewijde ruimte. Daarnaast werk ik heel bewust met de Nusta Karpay. Deze vrouwelijke energieën maken het eenvoudiger om het contact met de aarde te behouden.

Het werken met de aarde

Als je de aarde hebt leren omarmen ontdek je dat jouw persoonlijke verleden, maar ook het verleden van de aarde en haar bewoners als energie is opgeslagen in de aarde. Door je hersenen op de juiste frequentie af te laten stemmen kom je hiermee in resonantie en krijg je toegang tot dit rijk. Door hier contact mee te maken krijg je de beschikking over een gigantische bibliotheek waar je informatie uit kunt putten. Het geheim ligt er hier in dat je moet leren om je over te geven. Dit is een voorwaarde om voorbij de wereld van alledag te kunnen gaan. Juist dit overgeven blijkt zo ontzettend lastig te zijn. Dat komt omdat we dagelijks worden overspoeld met prikkels en als die prikkels worden weggehaald blijft er onrust over. Deze onrust belet ons om de stap te maken om ons over te geven.

Omdat ik zelf al jaren bewust verbinding met de frequentie van de aarde maak en deze onderhoud, ben ik in staat om ook andere mensen mee te nemen op deze reis. Hierdoor kan ik mensen die zelf nog niet in staat zijn om dit bewust te doen toch die dingen laten ervaren die ik zelf ervaar. Dat zorgt ervoor dat ik veel met therapeuten werk in mijn praktijk. Mensen die veel met hogere energie werken, maar een beetje de verbinding met de aarde zijn verloren. Gezien het luchttijdperk waar we in leven, want het “Watermantijdperk” is een luchttijdperk, is dit niet zo vreemd. Maar het geeft wel meteen aan waarom het zo belangrijk is om aandacht aan de aarde te blijven geven.

Tot slot

Door een goed contact met Moeder Aarde zullen we leren om met een geopend hart in de wereld te leven en zullen we haar geen onrecht of kwaad aan willen doen. Als we goed om ons heen kijken zien we dat onze huidige maatschappij precies het tegenoverstelde laat zien. In plaats van dat we dat wat we doen ter discussie stellen, verzinnen we een list zodat we toch kunnen blijven doen wat we doen. Het beste voorbeeld hiervoor is technologie. Technologie is op zich prachtig, maar als je technologie gaat gebruiken om al je problemen op te lossen heb je duidelijk niet geleerd van het verleden. Het beste voorbeeld hiervan zien we in de medische sector. Daar wordt technologie momenteel als de heilige graal gezien terwijl het juist voor een hoop problemen zorgt. Wij hebben namelijk nog steeds geen schone machines uitgevonden.

Het kan anders. Door het contact met de aarde te herstellen kunnen we een gezondere wereld ontwikkelen. Eentje waarin we leren van ons (persoonlijke) verleden omdat we dat allemaal kennen. Eentje waarin we onze leefomgeving zullen schonen van alle zogenaamde oplossingen de natuurlijke verbinding met de aarde verstoren. Eentje waarin gezondheid wel belangrijker is dan geld omdat we allemaal in verbinding met de aarde hetzelfde doel nastreven.

Maar, misschien ben ik ook gewoon wel een fantast…

Een reactie op “Het geheim van de aarde

Reacties zijn gesloten.

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 30 reviews.