crkbo logo
GRO website
Chakana 3

Wil jij echt leren werken met chumpi?

Wij bieden een basis opleiding om als Chumpi Paqo aan de slag te gaan. Dit is vooral geschikt voor mensen die aan zichzelf willen werken. Het pad van Chumpi is een ander pad dan dat van de Pampamesayoq. Er zijn overeenkomsten, maar ook verschillen. Het grootste verschil is dat dit nog meer toewijding en respect van je vraagt en dat je meer ceremoniën uitvoert.

Tijdens deze meerjaarse opleiding wordt je stap voor stap ingewijd in de wereld van de Chumpi Pacha. Met elk stapje bouw je meer vertrouwen op en ontdek je hoe de krachtige energie in je lichtlichaam wordt geweven. Je wordt meer dan ooit uitgedaagd om je over te geven. Dit is een energie die je helpt, zuivert, harmoniseert en beschermt.

Pas als je niveau van energie voldoende is gegroeid gaan we aan de slag met de Chumpi Khuya’s. Want dat is slechts de fysieke representatie van de wereld van de Chumpi.

De lessen voor de opleiding Chumpi Paqo worden door mij (Martijn Stevens) gegeven. In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in dit pad. Ik ben in die jaren ondergedompeld in de ervaringen van het werken met de Chumpi wezens.

Daarbij ben ik tot het uiterste getest en heb ik veel bijzondere ervaringen opgedaan. Omdat mijn hart echt ligt bij dit pad wil ik het graag met anderen gaan delen. Er bestaan nogal wat misverstanden over deze energie.

In de lessen ontvang je mijn vertaling van de kennis en vaardigheden die ik van de Chumpi Masters heb mogen ontvangen. Daarom is deze opleiding zeer geschikt voor mensen die het prettig vinden om les te krijgen in het Nederlands.

Martijn Stevens lesgeven 1

Het accent van de opleiding ligt op het zelfstudie. Dit is een pad dat je zelf bewandeld en waarbij er een interactie is met de wereld van de Chumpi. Tijdens de opleidingsdagen zullen we ceremonies doen en praten we over de codetaal die de voorouders van de Inca’s hebben achtergelaten. Codes die gebruikt worden om de energie aan te roepen en te gebruiken. Je leert hoe je jezelf en je omgeving kunt helen met deze Chumpi energie. Ook krijg je diepgaande uitleg over de krachten die schuilgaan achter de bekende Chumpi khuya’s.

Als jij het pad van vreugde bewandelt, dan bezit je de juiste levenshouding om de verbinding te maken. Je krijgt van ons de sleutel om krachtiger, liefdevoller, respectvoller en bovenal gelukkiger door het leven te kunnen gaan. Dit is je kans om een bijzondere reis te gaan maken die het mogelijk maakt om jouw talenten te ontdekken. Word jij blij van les op locatie en samenzijn met andere mensen? Dan is dit iets voor jou.

Nu beschikbaar

IK WIL ME AANMELDEN

Of..
Wordt je juist niet blij van les op locatie op een vaste tijd en vaste plaats? Wil jij een volledige online opleiding volgen waarbij je meer vrijheid hebt? Dat is een nieuwe mogelijkheid die we bieden in deze bijzonder tijd. We hebben een volledige online variant van de opleiding tot Chumpi Paqo.

Eind dit jaar beschikbaar

ik wil meer weten over de online opleiding
Chakana 3

Opbouw opleiding Chumpi Paqo

Duur van de opleiding

Je mag van ons verwachten dat we in de twee jaar en ook daarna al onze kennis en ervaring aan je doorgeven. Je gaat mee op een wonderbaarlijke reis gedragen door de energie van Chumpi en de Pre Inca meesters.

Eerste jaar: kennismaken met de wereld van chumpi (ontmoeting en verwondering)
Tweede jaar: werken met de chumpi khuya’s (samenwerking en bekrachtiging)

Na het afronden (Alumni)

Na deze twee jaar heb een basis gevormd voor het werken met de Chumpi energie. Dit kun je voor jezelf natuurlijk laten groeien en krachtiger maken. Wellicht voel je er wat dan wat voor om als assistent binnen de opleiding nieuwe groepen te begeleiden of wellicht heb je andere plannen.

Ook alumni blijven welkom en zullen worden uitgenodigd voor bijeenkomsten. Daarnaast kunnen zij ervoor kiezen om losse lesdagen, uit de twee jaar, nogmaals te volgen of aan te schuiven bij master classes, zoals het leren doorgeven van de Hatun Karpay. De reis kan op die manier nog verder worden voortgezet als daar behoefte aan is. We blijven immers ons leven lang nieuwe dingen leren.

Locatie en data nieuwe groep voor 2023/2024

Aantal lesdagen op locatie: 9 lesdagen per jaar op maandag.
Sep, Okt, Nov, Jan, Feb, Mrt, Apr, Mei en Jun 10:00 – 15:30 uur (welkom vanaf 9:45 uur)
Start: september 2023
Einde: september 2025
Locatie van de opleiding: Standaard locatie: Hall (Gelderland, nabij Brummen)
Binnenlocatie: Spankeren (Gelderland, nabij Dieren)

Aanmelden voor de opleiding

Agenda voor 2023 / 2024 (maandaggroep)
Deze groep is open voor inschrijving.

Datum
Maandag xx september 2023
Maandag xx oktober 2023
Maandag xx november 2023
Maandag xx januari 2024
Maandag xx februari 2024
Maandag xx maart 2024
Maandag xx april 2024
Maandag xx mei 2024
Maandag xx juni 2024

 

Kennismaking met het sjamanisme

Bij betaling per 1 jaar ineens.

 

 1.999,00

Beschikbaar

IK WIL ME AANMELDEN

* Voor de opleiding Chumpi Paqo zijn onze volgende algemene voorwaarden voor opleidingen van kracht. Al onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

ervaringen

Thomas Boots

Toen ik bij Blue Kachina begin wist ik niets van het sjamanisme en had me blind ingeschreven omdat iets me sterk aantrok. Nu bijna twee jaar verder is mijn leven behoorlijk veranderd. De wereld van de energie heeft zich aan mij geopenbaard en ik ben veel meer “in tune” met mijn omgeving. Tijdens dit pad val ik van de ene verbazing in de andere. Sjamanisme brengt je in contact met het magische aspect van het leven. Ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder en kijk uit naar alle mooie dingen die ik nog mag gaan ontdekken.

https://www.mijntempel.nl

Thomas Boots / Personal coach bij Mijn Tempel (huidige student)
Rosa Balrak

De opleiding bij Blue Kachina heeft veel voor mij betekend. Hier leerde ik mezelf met mijn gave beter begrijpen. De behandelingen en inwijdingen zette dan ook alles in beweging. Het Inca sjamanisme maakte de spirituele wereld duidelijk en tastbaar voor mij. Het is veel omvattend en niet religie gebonden waardoor het zeer toegankelijk is voor iedereen met interesse in spiritualiteit. Ik heb deze drie jaar ervaren als een warm bad omgeven door gelijkgestemden. Een plek waar ik mijn vragen kon stellen en kon leren en oefenen met eeuwen oude kunde. Ik ben zeer dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Het heeft gemaakt dat ik mijn eigen praktijk heb opgezet en in mijn kracht ben gaan staan.

www.incahealing.nl

Rosa Balrak / Sjamanistisch Healer bij Inca Healing (opleiding afgerond)
Joyce Berenschot

De kennismakingsworkshop van Blue Kachina heb ik van iemand cadeau gekregen. Aangezien het sjamanisme me altijd heel erg heeft getrokken wist ik meteen dat dat niet voor niets was 🙂 Vanaf het moment dat ik binnenstapte voelde ik dat dit het pad was wat ik mocht gaan bewandelen. Echt een gevoel van thuiskomen. Inmiddels zit ik in het 2e jaar van de opleiding en ik ben heel dankbaar voor alle veranderingen die er in mijn leven hebben plaatsgevonden. Het loslaten van oude pijnstukken en oude patronen hebben voor zoveel verlichting gezorgd. Ik ga met zoveel meer plezier door het leven en elke keer sta ik versteld wat het met mensen doet in mijn praktijk. Het werken met energie heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mezelf ben gaan waarderen om wie ik ben. Mijn hooggevoeligheid waar ik jarenlang heel veel last van had en niet wist hoe ik ermee om moest gaan heeft plaatsgemaakt voor kracht. De kracht om mensen te begeleiden in hun pad naar bewustwording en heling.

De opleiding is voor mij een prachtig cadeautje aan mezelf en dat gun ik iedereen.

www.with-joy.nl

Joyce Berenschot / Praktijk voor massage, healing & holistische therapie
Chakana 3

Gedetailleerde informatie

Meer over de hoofdlocatie

Sinds september 2017 zijn we te gast bij de Kerkhorst in Spankeren. Dit gebouw staat naast een prachtige kerk waarvan het origineel (deze is herbouwd) uit de 12e eeuw dateert. Een prachtige plek met een rijke historie.

We maken gebruik van deze locatie vanwege de mogelijkheden. Het is een rond gebouw dat opgedeeld kan worden in twee delen. Hierdoor ontstaat er een gedeelte dat geschikt is voor de training en een apart gedeelte om te eten. De capaciteit die we tot onze beschikking hebben is 20 personen voor de opleiding en 40 personen voor de workshops. We kunnen naar buiten als we willen en kunnen van de keuken gebruikmaken. Daarnaast is het het pand gelegen op loopafstand van het treinstation.

De omgeving waar de opleiding wordt gegeven is aan de rand van de Veluwezoom. Deze omgeving staat bekend om de uitbundige natuur en dromerige dorpjes. De rivier de IJssel is nabij gelegen en de middeleeuwse steden Doesburg en Zutphen liggen op een steenworp afstand.

Onze tweede locatie

Als het weer het toelaat hebben we ook een andere locatie waar we gebruik van maken. Dat is de Bakkershoeve in Hall. Dit is ons woonadres dat grenst aan het bos en waar veel ruimte is voor rituelen in de buitenlucht. A;s het even kan zullen steeds meer opleidingsdagen verhuizen naar deze krachtplaats.

In het aangrenzende bos zijn verschillende locaties te vinden waar het nog helemaal stil is. Er lopen reeën en de namen van de wegen zijn zelfs een knipoog naar het sjamanisme. Zo is er de “Slangenwal” die niet zonder reden zo heet. Ook zijn er roofvogels die in grote aantallen hun aanwezigheid laten horen.

Op deze locatie geven we les in een tipi, of we zijn buiten op het veld,

Een prachtige plek waar je helemaal tot rust kunt komen.

Overzicht van de onderwerpen

Jaar 1

We zullen veel onderwerpen behandelen tijdens de opleiding Chumpi Paqo die gericht zijn op jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ontvang je de rituelen en technieken die je kunt gebruiken om anderen met anderen te werken. Hieronder staan een aantal voorbeelden genoemd.

 • Het pad van de Chumpi
 • De wereld van de Chumpi
 • Open van jezelf en deze wereld
 • De geheimen van dit pad
 • De medicijnbundel (khipu/qhipu) van dit pad
 • Werken met de medicijnbundel
 • De khuya’s
 • Werken met de khuya’s
 • de kracht van de khuya’s
 • De verbinding tussen de medicijnbundel en de wereld van Chumpi

Jaar 2

Het tweede jaar bestaat uit een diepgang in de manier van werken. Daarnaast bouw je een krachtige verbinding op met de helpers van de Chumpi energie. Je wordt een beschermer en vertegenwoordiger van deze wereld.

 • Wat zijn de wezens die de Chumpi energie beschikbaar maken?
 • Alles over de verbinding met de medicijnbundel
 • De juiste manieren om verbinding met te maken met de medicijnbundel en je khuya’s
 • Je leert hoe je contact kunt leggen met de
 • Je ontwikkelt een visie en kunt de energie voelen en beoordelen
 • Je werkt met het positioneren van de symbolen en de khuya’s
 • Je bouwt verder aan je verbinding met de chumpi energie.
 • Je gaat langzaam doorkrijgen welke ceremoniën en technieken de chumpi energie kunnen begeleiden.
 • Je leert hoe je zorgt voor de khuya’s
 • Je leert de technieken waarmee je de energie kunt “weven”

Als de situatie erom vraagt wordt er van deze indeling afgeweken. Het is immers een pad dat wordt bepaald door de verbinding met de Chumpi wezens. Bovenstaande is slechts een mogelijke structuur. De onderwerpen worden wel allemaal behandeld. De volgorde is afhankelijk van de draagkracht en snelheid van de groep.

Opleidingskosten

Er zijn verschillende manieren waarop de kosten voor de opleiding Chumpi Paqo kunnen worden voldaan. Wij geven er de voorkeur aan dat er per leerjaar betaald wordt. Het is echter ook mogelijk om per maand en per 2 jaar ineens te betalen. Het betalen per maand is aanzienlijk duurder omdat we hier vaak extra kosten voor moeten maken.

Betaling per jaar

De opleiding wordt telkens per opleidingsjaar gerekend. Bij het inschrijven schrijf je je dus in voor 1 jaar, of een resterend deel daarvan bij instroom. Voor het afronden van de volledige opleiding zijn er 3 termijnen van een jaar.

Betaling in 3 termijnen

Als je binnen 60 dagen in 3 termijnen wilt betalen dan rekenen we hiervoor geen extra kosten. Dit gaat via de dienst In3 die je kunt selecteren bij het afrekenen.

Betaling per maand

Je kunt er ook voor kiezen om per maand te betalen. De kosten zijn natuurlijk een stukje hoger dan als je ineens betaalt.

Betaling voor alle leerjaren ineens

Betaling voor 2 leerjaren ineens kan interessant zijn omdat dit voordeliger is.

Alle drie jaren bij betaling per jaar: €3998,–

 3.899,00

IK WIL ME AANMELDEN

* Voor de opleiding Chumpi Paqo zijn onze volgende algemene voorwaarden voor opleidingen van kracht. Al onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Toelating opleiding Chumpi Healer

De toelating voor de opleiding bestaat uit het invullen van een digitaal inschrijfformulier en eventueel een persoonlijk gesprek. Het inschrijfformulier geldt alleen voor het eerste opleidingsjaar. Er zit geen verdere verplichting aan vast tenzij je kiest voor betaling voor 2 jaar ineens.

Hoe weet ik of deze opleiding tot Chumpeq geschikt voor mij is

Qotokuna chumpi stones

Het pad van Chumpeq is een heel persoonlijk en zuiver pad. Vaak heb je in vorige levens al met deze energie gewerkt. Je voelt een roeping en meer dan eens is dat door het zien of voelen van de khuya’s. Dit maakt als het ware iets in je wakker.

Mocht het voor jou de eerste ontmoeting zijn dan ben je ook welkom.

Certificaat (opleiding tot Chumpi Paqo)

Omdat ze zijn aangesloten bij het GAT register wordt ook deze opleiding daarin opgenomen. De waardering in punten en zwaarte is nog niet voltooid. Dat gaat echter wel gebeuren waardoor je de opleiding als bijscholing / nascholing / scholing kunt boeken.

Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat met als titel:

Chumpi Paqo

Om dit certificaat in ontvangst te mogen nemen dien je alle opleidingsjaren vol te maken en een proeve van bekwaamheid af te leggen.

Eigenlijk zegt het niet zoveel dat je dit certificaat krijgt omdat de echte waarde in de verbinding met de Chumpi wezens zit. Toch zullen we hieraan meewerken omdat bijscholing tegenwoordig een vereiste is als je bij een beroepsvereniging aangesloten wilt blijven.

Online leeromgeving van Blue Kachina

Omdat we met onze tijd meegaan bieden we een online leeromgeving aan. Deze omgeving geeft alleen toegang aan studenten die deze opleiding tot Chumpi Paqo volgen of afgerond hebben. We hebben bewust niet voor een Facebook groep gekozen vanwege privacy redenen.

Op onze digitale leeromgeving kun met je vragen terecht en er zijn video’s terug te vinden van de oefeningen die we doen. Hierdoor blijf je in contact met je groep en is het niet zo erg om een keer een opleidingsdag te missen.

Chumpi Paqo niveau 3
Chumpi Paqo niveau 2

Gedetailleerde studiegegevens

 • Niveau:
Beginners tot gevorderden.
Wij gaan in onze selectie uit van studenten welke in staat zijn tot zelfreflectie.
 • Doelstelling:
De benodigde en spirituele groei doormaken zodat men als sjamanistisch healer aan de slag kan.
 • Doelgroep:
Mensen die serieus willen investeren in een krachtige verbinding met de kosmos.
 • Aanvangsniveau:
Meerdere jaren ervaring met het volgen van spirituele workshop voor persoonlijke en spirituele groei.
 • Studiebelasting:
Het langzaam integreren van de technieken in je leven kost je van enkele minuten tot aan meerdere uren per dag. Maar dat is aan jou hoe je dat invult. Studiebelasting voor de opdrachten: 8 uur per maand.
 • Studiemateriaal:
De producten die je in het eerste jaar gebruikt zijn: een ratel, Agua de Florida en Palo Santo. De kosten voor de basisset zijn ongeveer 60 a 70 euro. Aanvullend een doek voor je medicijnbundel. De kosten daarvoor kun je zo gek maken als je wilt. Na je aanmelding krijg je van ons een overzicht wat je nodig hebt en waar je dat vandaan kunt halen.
Chakana 3

Veelgestelde vragen over de opleiding Chumpi Paqo

Omdat dit een heel nieuw pad is. Als je al Chumpi Khuya’s hebt van de Nusta Karpay dan blijven die toegewijd aan die energie van dat pad. Het Chumpi pad is een pad dat veel zuiverheid en discipline vraagt van de deelnemer. Wij hebben een prachtige en zeer potente set van khuya’s voor je laten maken. Het is voor ons van belang dat de sets van de deelnemers hetzelfde zijn. Iedereen werkt op die manier met dezelfde symbolen en energie. Dat maakt de uitleg eenvoudiger.

Bij voorkeur heb je de opleiding tot sjamanistisch healer afgerond. Maar, omdat dit een ander pad is nemen we ook studenten aan die dit niet hebben afgerond. Je mist dan wel basiskennis over de ceremoniën waar we mee werken. Dat hoeft geen probleem te zijn. In een persoonlijk gesprek bepalen we dan of we het zien zitten om je toe te laten.

Die zijn er wel. We geven kennismakingsworkshops waarin je met ons en het Energy Medicine kennis kunt maken. Ook worden er workshops georganiseerd over specifieke sjamanistische rituelen, onderwerpen en inwijdingswegen. Specifiek voor het Chumpi pad is er momenteel geen kortere training.

De opleiding Chumpi Paqo duurt twee jaar omdat dit de minimale tijd is die het volgens ons kost om alles door te geven en redelijk te integreren. Voor een volledige transformatie is tijd en ruimte nodig, zelfs langer dan twee jaar. Dat zie je aan een rups die een vlinder wil worden. Zo is het ook met deze opleiding. We nemen rustig de tijd om jouw wortels sterker te laten worden zodat je niet wordt overweldigd door alles wat je tegenkomt. Dit is geen jaartraining, maar een echt pad waar je Chumpi Paqo of Chumpeq wordt door je eigen diepgaande ervaringen.

Wil je ondanks deze redenen toch sneller? Dat kan. We hebben binnenkort ook een volledige online variant van deze opleiding. Daarmee is het mogelijk om binnen een jaar deze basisopleiding af te ronden.

Lesdagen hebben een afwisselende opbouw, maar een voorbeeld is:

 • Ervaringenrondje (mensen delen waar ze tegenaan lopen en wat goed gaat)
 • Gewijde ruimte openen
 • Terugkomen op vorige onderwerpen van andere dagen
 • De nieuwe onderwerpen voor die dag bespreken
 • Theorie ontvangen over het nieuwe onderwerp
 • Oefenen met dat nieuwe onderwerp (healing geven / meditatie doen)
 • Inwijding ontvangen die er bij het onderwerp van de dag hoort

Nee, dat doen wij niet. Het hoort niet bij de bergtraditie waar wij in zijn getraind. Ayahuasca komt voor in de jungle (liaan) en niet uit in bergen. Wij gebruiken tijdens de opleiding of inwijdingen ook geen andere geestverruimende middelen. Je leert dus om zonder deze plantmedicijnen te werken. Wij keuren het ook niet af, maar gebruiken het simpelweg niet.

Er is geen vrijstelling mogelijk omdat dit een reis is die je volledig aflegt.

Professionalisering

GRO websiteOns opleidingscentrum is GRO erkend. GAT is toezichthouder van dit register waarin opleiders en hun scholing(en) met de Kwaliteitswet Wkkgz als kompas op waarde worden geschat. GAT is een rijks erkende Wkkgz geschilleninstantie in de alternatieve zorg sinds 2017. In de evaluatie van de Wkkgz (.pdf) wordt de overheid aanbevolen de alternatieve sector beter te structureren / informeren in samenwerking met beroepsorganisaties en koepels. GRO werkt hieraan actief mee door opleiders in onze branche op kwaliteit te beoordelen en opleiders bij te staan in deze professionaliseringsslag.

Wij delen onze voorspoed

Heart Walk Foundation

Een deel van de opbrengsten van deze opleiding sjamanistisch healer gaat naar de Heart Walk Foundation om de inheemse Peruaanse bevolking te helpen in hun basisbehoeften. Concreet betekent het dat Q’ero kinderen naar school kunnen gaan en dat er middelen worden verstrekt om voedsel te verbouwen, zoals kassen.

Wij sponsoren deze onafhankelijke stichting onder andere door hun producten te kopen. De Heart Walk Foundation beveelt niet specifiek deze opleiding sjamanisme van Blue Kachina of een ander opleidingsprogramma in de Andes spiritualiteit aan.
www.heartwalkfoundation.org

opleiding sjamanisme - HeartWalkFoundationWil je zelf aan deze stichting geven? Dat kan door deel te nemen aan de opleiding, maar ook via deze link:
Doneren aan Heart Walk Foundation