geven-en-nemenOmdat ik het leuk vind om een knuppel in het hoenderhok te gooien doe ik maar weer eens een bijdrage. Deze keer gaat het over geld. Geld is een veelbesproken onderwerp. Geld is vies en geld is lekker. Maar, het feit is dat we er nog niet zonder kunnen.

Zogenaamd spiritueel

De laatste tijd hoor ik veel mensen die commentaar hebben op prijzen die andere mensen vragen voor hun diensten. Met name in de spirituele branche is dat een veelgehoorde klacht. Spirituele mensen horen hun werk te doen en mogen daar niet aan verdienen. Zelf heb ik die klachten nog nooit gehad, maar om me heen hoor ik ze wel. Afgelopen vrijdag ook. Ik was te gast in spiritueel centrum Itaka in Renkum bij een prachtige film over een paqo. Tijdens de bespreking van de film was er iemand die zich stoorde aan de prijzen die mensen vragen voor inwijdingen. Deze klacht werd vooral geadresseerd aan het adres van zij die in Nederland de inwijdingen doorgeven. Zowel de paqo’s als hun leerlingen. Het relaas wat deze vrouw gaf was dat zij vond dat er geen geld gevraagd zou mogen worden voor zulke pure rituelen.

Projectie

Vaak zit er een reden verborgen achter een uitspraak. Mensen zijn sneller geneigd om te projecteren dan om naar binnen te gaan. Zo ook met dit onderwerp. Vooral mensen die afgunstig zijn en mensen die overdreven spaarzaam zijn irriteren zich aan de hoge prijzen. Vaak hebben zij nog niet geleerd hoe ze kunnen manifesteren. Daarnaast ontbreekt vaak de wil om ergens moeite voor te doen. Als je moeite voor iets moet doen wordt het meer waard op zielsniveau.

Voorbeeld: Ik heb ooit gratis sessies aangeboden op beurzen. Vreemd genoeg waren mensen daar niet happig op. Ook de effecten waren niet zoals verwacht. Gratis werkt dus niet.

Het blijkt dus dat er een dubbele boodschap zit in de klacht van de vrouw. De vrouw die het naar voren bracht was toevallig ook iemand die erg laat binnenkwam en zo het geld voor de entree ontliep. Vervolgens pikte ze de zitplaats van mijn vrouw in en deed of haar neus bloedde. Ze was dus bewust onbewust bezig.

Wat is iets waard?

Vragen de paqo’s die naar Nederland komen veel geld voor hun diensten? Ze vragen 240 euro voor een inwijding en 140 euro voor een healing. Dat zijn stevige bedragen. Ook dat klopt en kan ik niet ontkennen. Maar waarom zouden ze het niet doen? Ze reizen helemaal vanuit Peru hierheen en delen hun Karpay met ons. Die karpay is hun hele hebben en houden, hun weten, al die jaren van ontwikkeling en de leringen van hun eigen meesters. Daarnaast zijn ze er helder in dat ze hoge prijzen vragen omdat ze dat altijd hebben gedaan. Vroeger waren het Alpaca’s en Lama’s, tegenwoordig geld. Ze willen dat hun leerlingen hebben geleerd hoe ze kunnen manifesteren. Dat hun bubbel van energie krachtig is. Die leerlingen zoeken ze.

Voor mij geldt: Het effect van iedere inwijding die ik heb ontvangen is de prijs meer dan dubbel waard geweest.

Hoe zit dat met mij?

Zelf ben ik hier tijdens mijn opleiding ook tegenaan gelopen. Ik ben mijn baan kwijtgeraakt en kon dus bijna mijn opleiding niet afmaken. Gelukkig kwamen de paqo’s mij tegemoet met een voorstel. Ik heb dus hard gewerkt voor alles wat ik uiteindelijk van hen heb ontvangen. En ik denk dat het ook goed is om het zo te doen. Anders ga je dingen vanzelfsprekend vinden en doe je nergens moeite voor.

Door het afronden van de opleiding bij Serena heb ik een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Daardoor ben ik beter in staat om antwoorden te geven op lastige vragen dan iemand die “even een Munay-Ki cursusje heeft gedaan.” Ook niet iedereen kan en mag de Hatun Karpay inwijdingen doorgeven. Die kennis en ervaring is de basis voor de prijzen die ik vraag voor mijn sessies en bezigheden. Ik denk dat dit ook heel reëel is.

Bijdrage aan de bron

Wij hebben de afgelopen jaren wel ervaren dat er relatief weinig geld bij de Q’ero bevolking terecht komt. Dat vinden we niet terecht. Dat is ook de reden dat we geld doneren aan de HeartWalk Foundation. Een deel van de opbrengst van de opleiding gaat linea recta naar Peru. De Q’ero bevolking profiteert zo mee van wat wij hier doen. Voor ons is dit niet meer dan normaal.

Bijdrage aan onze samenleving

Wat veel mensen niet beseffen is dat er in Nederland belasting moet worden betaald. Van alle prijzen gaat 21% aan btw al naar de Belastingdienst. Daarnaast dragen we ook nog eens een pittig percentage af aan het einde van het jaar. Ik ben namelijk ook in loondienst en over mijn sessies moet dus bijna de helft belasting worden betaald. Al met al blijft er niet zoveel over. Voor hen die hierover dus over willen oordelen wens ik succes.

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 30 reviews.