Op zaterdag 1 juli 2017 hebben we onze eerste open dag gehouden. De locatie was in Spankeren en niet in Toldijk waar we het hele jaar de opleidingsdagen hadden georganiseerd. Deze nieuwe locatie bood ons uiteindelijk veel meer mogelijkheden. Hierdoor konden we op de open dag de workshops van het drukke gedeelte scheiden. Daardoor konden we workshops in alle rust worden gevolgd.

De voorbereiding

Zoals de meeste mensen wel weten zijn we maanden bezig geweest met de voorbereiding van de open dag. Zaken als drukwerk, reclame en de juiste producten inkopen en alles wat er maar geregeld moest worden kwam voorbij. Uiteindelijk is het gelukt om alles op tijd klaar te krijgen.

Het onderwerp voor de dag loog er niet om. “Innerlijke kracht” Het losbreken uit karmische patronen die ons zijn opgelegd. Vaak zorgt dit soort thema’s ervoor dat mensen liever iets anders gaan doen dat minder confronterend is. Het zij zo, wij werken met wat zich aandient en zijn in dienst van de kosmos. En die kosmos had dit op het programma staan voor deze locatie in Spankeren en deze dag in 2017.

verslag open dag 2017

Dit was dus ook de krachtige energie die als een rode draad door de dag liep..

Verslag open dag 2017: de workshops

verslag open dag 2017Er stonden diverse workshops op de agenda. Maar, zoals ik al had verwacht was het rond 10:00 uur nog niet druk. Het had dus weinig zin om al te starten. Pas rond 10:30 uur waren de eerste mensen binnen en zijn we gestart met de eerste workshop. De eerste workshop had als onderwerp de “gewijde ruimte” en was een leuke kennismaking met de energie van het Inca-sjamanisme. Direct erna gingen we verder met een workshop over de Samin Chakuy. De zogenaamde Sami healing. Een krachtige healing waarbij reiniging en nieuwe energie symbool staan.Ik werd bij deze healing geassisteerd door Wolf, een van de cursisten van de opleiding.

Het proefpersoon uit ons publiek was onder de indruk van hoe goed de energie voelbaar was. Diverse mensen voelden zelf in hun handen wat er gebeurde. Na deze demo was het tijd voor een pauze.

Na de korte pauze gingen we verder met een groter publiek en een langere demo. Deze demo had tot doel om het publiek kennis te laten maken met de stenen uit de mesa, de energie waarmee we werken en de krachten die ons

helpen. Tijdens de demo mocht iemand uit het publiek plaats nemen op de behandeltafel om een illuminatie te ontvangen. Dit is een healing waarbij blokkades worden opgelost door krachtige energieën van bijvoorbeeld de bliksem. Maar voordat er losgelaten kon worden moest er natuurlijk gewerkt worden. Uit respect voor de persoon in kwestie zal ik niet in detail treden, maar de energie en de stappen waren meer dan goed voelbaar. Er ontstond een diep gevoel van loslaten en verwondering over hoe dit werkt. Na het beantwoorden van wat vragen was het tijd voor de middagpauze.

Tijdens de lunch werd het duidelijk dat er veel vragen waren over de opleiding, over mijn eigen ontwikkelingsweg en over de dag zelf. Nadat ik zelf ook een hapje had gegeten zijn we verder gegaan met de workshops.

Er stond een workshop over de despacho gepland. Helaas liepen we uit en moesten we de despacho daarom inkorten. Dat mocht de pret niet drukken, want het publiek vond het machtig interessant. Ik werd hierbij geassisteerd door Sidney, een van de cursisten van de opleiding.

Na het verbranden van de despacho keerden we weer terug in de ruimte om nog wat vragen te beantwoorden. De aanwezigen konden voelen dat de lucht geklaard was en dat er echt iets in gang was gezet. Wat is dat Inca-sjamanisme toch prachtig. Eenvoud, kracht en transformatie.

De laatste workshop was de kennismaking met de munay-ki. Deze inwijdingsweg is zeer bekend en veel mensen hebben er al eens kennis mee gemaakt. Toch waren er onder het publiek slechts een paar mensen die het kenden. Wel waren er veel mensen die weleens een inwijding wilden ontvangen. Zo gezegd, zo gedaan. Ook hier logen de reacties er weer niet om.

Na deze workshop was het tijd om te wijzen op het goede doel dat we steunen. De HeartWalk Foundation is een stichting die veel doet voor de Q’ero bevolking in Peru. Zelf geld doneren kan hier.

Daarna was het tijd om de dag af te sluiten. Iedereen was razend enthousiast en mensen waren erg blij dat ze erbij waren geweest

Verslag open dag 2017: de contacten

Het mooiste van zo’n open dag is toch de contacten die je legt. Er waren vooral mensen die nieuwsgierig waren naar wat we nu eigenlijk doen. Diverse daarvan kwamen via Nieuwetijdskind.com en anderen kenden ons al of waren getipt door anderen. Ook waren er diverse vrienden en kennissen van ons aanwezig. Dat zorgde voor een divers gezelschap dat open stond voor om te leren.

Een van de mensen die aanwezig was heeft een prachtige foto gemaakt. Zou deze mevrouw uit Rotterdam misschien contact met ons op willen nemen. Deze foto kunnen we helaas niet terugvinden op Facebook. Alvast erg bedankt engel met de blauwe jurk…

Het vervolg op de open dag 2017

Volgend jaar op zaterdag 30 juni 2018 organiseren we weer een open dag. Zet deze datum dus alvast in je agenda. We zullen dan nog groter uitpakken want er zijn dan twee groepen cursisten.

Rest ons om vrijwilligers, cursisten (Sidney, Wolf en Antoinette), deelnemers, gasten en natuurlijk de beheerders van De Kerkhorst te bedanken voor een onvergetelijke dag. Het is nu vakantie voor de opleiding, maar op zaterdag 9 september starten we weer. Er zijn nog plaatsen vrij voor de nieuwe groep.

Wil je dus ook aan de slag met deze energie? Meld je dan snel aan voor de opleiding Inca-sjamanisme!

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 30 reviews.