Opleiding Inca sjamanisme: Siwar Q’enti in Spankeren nabij Dieren

Opleiding Inca sjamanisme: Siwar Q’enti in Spankeren nabij Dieren 2017-11-12T13:40:26+00:00

Opleiding Inca sjamanisme algemeen

Deze opleiding Inca Sjamanisme is geschikt om zelf de technieken te leren die horen bij deze Peruaanse sjamanistische stroming afkomstig van de andere kant van de wereld. Je bouwt een medicijnbundel (mesa) op en je leert om hiermee te werken als healer. Ook krijg je tijdens de opleiding diverse inwijdingen en leer je om deze zelf ook door te geven.

De lessen voor de opleiding Inca sjamanisme worden door mij (Martijn Stevens) gegeven en het is een eigen vertaling van alle kennis en vaardigheden die ik van de paqo’s (healers / genezers) heb mogen leren. Deze opleiding is vooral geschikt voor mensen die het prettig vinden om les te krijgen in het Nederlands. Het accent ligt op het samen oefenen en door ervaring en herhaling je de technieken eigen maken.

Voor je ligt de kans om een bijzondere reis te gaan maken. Waar je zult eindigen weet ik niet, maar deze bijzondere reis zal je leven voor altijd veranderen.

We zijn gestart op 9 september 2017
Instromen in deze groep is nog steeds mogelijk

Opleiding Inca sjamanisme

Opbouw Opleiding Inca sjamanisme

Duur: 2 jaar (basis) + 1 jaar (verdieping)

 • Eerste jaar: opbouwen van een mesa en het contact met pachamama.
 • Tweede jaar: bewust werken met de mesa en het contact met de kosmos.
 • Verdiepingsjaar: diepgaande technieken met de mesa oefenen en alle inwijdingen leren doorgeven.

Je mag van me verwachten dat ik je in drie jaar al mijn kennis en ervaring aan je door zal geven. Je zult meegaan op een wonderbaarlijke reis gedragen door de energie van Peru. Het is mijn doel om een groep te smeden die in staat is om alle afzonderlijke verschillen te overstijgen en vanuit kracht en liefde leert samenwerken.

Overzicht van de onderwerpen

Lesstof, meditaties en oefeningen

We zullen veel onderwerpen behandelen die gericht zijn op jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ontvang je de rituelen en technieken die je kunt gebruiken om anderen met anderen te werken. Hieronder staan een aantal voorbeelden genoemd.

Inwijdingstrajecten

Je gaat erg diep met deze inwijdingstrajecten. Je ontvangt de inwijdingen en leert om ze door te geven. het maakt dus niet uit of je deze inwijdingen al een keer hebt ontvangen voor je met deze de opleiding start.

Inwijdingen

Deze losse wijdingen horen bij het pad van het Inca sjamanisme. Je ontvangt ergens ze gedurende de drie jaar.

Als je benieuwd bent naar een exacte weergave van de onderwerpen lees dan de terugblik op het opleidingsjaar van 2016/2017. Dit is een opsomming van wat we afgelopen opleidingsjaar allemaal hebben gedaan.

Als de situatie erom vraagt wordt er netjes van deze indeling afgeweken. Het is immers een pad vanuit het hart en niet het hoofd. Als de groep het toelaat wordt er eerder gestart met het oefenen van het doorgeven van de inwijdingen. Bovenstaande is slechts een mogelijke structuur. De onderwerpen worden echter wel allemaal behandeld. De volgorde is afhankelijk van de draagkracht en snelheid van de groep.

Locatie en data nieuwe groep

Aantal dagen:9 zaterdagen per jaar (27 dagen totaal)
Tijden:9:30 – 16:00 uur (welkom vanaf 9:00 uur)
Start opleiding:september 2017 (open voor inschrijving), laten starten in deze groep kan t/m januari 2018.
Einde opleiding:september 2020
Locatie van de opleiding:Spankeren (Gelderland, nabij Dieren)

Gedetailleerde informatie

Meer over de locatie

Vanaf september 2017 zullen we niet meer bij de Vrije Geest terugkeren.  We hebben een andere locatie gevonden die meer mogelijkheden aan ons biedt. Deze locatie is te vinden in Spankeren in Gelderland en is gelegen op loopafstand van een treinstation.

Meer informatie volgt snel.

De omgeving waar de opleiding gegeven zal worden is aan de rand van de Veluwezoom gelegen. Deze omgeving staat bekend om de uitbundige natuur en dromerige dorpjes. De rivier de IJssel is nabij gelegen en de middeleeuwse steden Doesburg en Zutphen liggen op een steenworp afstand.

Bed and Breakfast

Sommigen van onze cursisten die van verre komen overnachten in de buurt. Een zeer prettige B&B is de Molenkolk. Aantrekkelijke tarieven en een prachtige locatie. Met het pondje kan de oversteek naar Dieren gemaakt worden. Wil je een luxere B&B? Dan zijn er in de buurt van Brummen legio mogelijkheden.

Kosten

Optie 1: betaling ineens (1 termijn)

Bij betaling ineens voor de volledige opleiding (3 leerjaren) is het €3777,–.

Betaling voor 3 leerjaren ineens kan dubbel interessant zijn omdat de volledige kosten voor de opleiding ineens in dat jaar als studiekosten kunnen worden opgegeven bij de Belastingdienst. Indien gewenst kunnen ook de drie Hatun Karpay inwijdingen en de Mosoq Karpay worden opgenomen in het totaalbedrag van de opleiding bij betaling ineens. Informeer zelf vooraf goed naar de voorwaarden en mogelijkheden die de Belastingdienst hanteert.

Optie 2: betaling per jaar (3 termijnen)

De kosten voor de opleiding zijn voor het leerjaar 2017/2018 vastgesteld op €1399,– per jaar.
Het is mogelijk om t/m januari 2018 te starten. Gemiste lessen zijn het jaar erop in te halen in de groep die dan start. Essentiële onderdelen worden door middel van een extra persoonlijke sessie en opleidingsdag bijgespijkerd. Zo mis je niets en hoef je niet te wachten tot september 2018 om te starten.

Voor alle diensten die er worden aangeboden worden btw facturen verstrekt, dus ook voor de Hatun Karpay en Mosoq Karpay inwijdingen en traditionele healings. Hierdoor zijn alle onderdelen van de opleiding als scholingsuitgaven te declareren.

Inclusief

Alle inwijdingen die zijn genoemd (Munay-Ki, Nusta Karpay en Qotokuna Karpay). Mocht je deze al hebben ontvangen, dan is dat niet erg. Je zult weer een diepere laag ingaan als je ze opnieuw ontvangt. Het is de bedoeling dat je er uiteindelijk volledig 1 mee wordt.

Tijdens de opleidingsdagen is er onbeperkt koffie en thee beschikbaar. Daarnaast wordt er gezorgd voor fruit en zoetigheid.
Tussen de middag kun je iedere keer rekenen op een ander soort heerlijke verse soep. Deze wordt door Agnetha verzorgd.

Exclusief

De opleiding Inca sjamanisme is exclusief:  persoonlijk coaching / healingen, optionele master classes door gastdocenten
en exclusief optionele Hatun Karpay of Mosoq Karpay inwijdingen.

Toelating opleiding

De toelating voor de volledige opleiding bestaat uit het invullen van een inschrijfformulier en eventueel een persoonlijk gesprek. Je kunt het formulier opvragen door me een mailtje te sturen.

Je kunt je nog tot 1 januari 2018 opgeven voor de groep die in september 2017 is gestart.

Instroom opleiding

Vanaf 23 september 2017 is het mogelijk om in te stromen in het tweede jaar. De voorwaarde is wel dat je al ervaring hebt met het Inca-sjamanisme. Heb je al een deel van de mesa opgebouwd en wil je ermee verder? Zoek je verdieping? Wil je in het Nederlands lessen volgen? Dan ben je welkom. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en een eerste Hatun Karpay inwijding (als je die nog niet hebt ontvangen) en daarna wordt bepaald of je in de groep past. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Niveau

 • De basisopleiding is geschikt voor beginners en redelijk gevorderden.
 • De verdieping is geschikt voor gevorderden (mesa dragers).
 • Instroom tweede jaar: Hatun Karpay 1 ontvangen als voorwaarde.
 • Instroom derde jaar: Hatun Karpay 1, 2 en 3 ontvangen als voorwaarde.

Hoe weet ik of de opleiding geschikt voor mij is

Je hoeft echt geen plannen hebben om een praktijk te starten. De wil om serieus aan jezelf te werken is voldoende om deel te nemen. Deze opleiding zorgt ervoor dat je allereerst je eigen wonden kunt helen. Hierdoor kun je in aanraking komen met je eigen talenten en die met de mensheid gaan delen.

Mocht je jezelf herkennen in 1 van de volgende beschrijvingen, dan is de opleiding zeker wat voor jou:

 • voel jij je geroepen (als eartkeeper, als sjamaan, als lichtwerker of iets anders) om de aarde en de mensheid een stap verder te helpen
 • je wilt persoonlijk en spiritueel aan jezelf werken
 • heb je een eigen praktijk en zoek je verdieping voor jezelf en je praktijk
 • je hebt de intentie om een praktijk op wilt zetten na of tijdens de opleiding

Mocht je een andere reden hebben dan kun je ook gerust contact met ons opnemen.

Certificaat

Ga jezelf tijdens of na de opleiding geen sjamaan of paqo noemen. Wij zijn westerlingen die een Inca sjamanistisch pad lopen. Wij gebruiken de technieken en wijsheden van een andere cultuur. Wij zijn nadrukkelijk geen sjamanen in de traditionele betekenis.

Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat met als titel:

Sjamanistisch beoefenaar op het pad van de Pampamesayoq

Om dit certificaat in ontvangst te mogen nemen dien je de 3 opleidingsjaren vol te maken en een proeve van bekwaamheid af te leggen.

Mensen die alleen themadagen hebben gevolgd komen helaas niet in aanmerking voor dit certificaat.

Digitale leeromgeving

Omdat we met onze tijd mee willen gaan bieden we een digitale leeromgeving aan. Deze omgeving is volledig afgeschermd en geeft alleen toegang aan mensen die de opleiding Inca sjamanisme volgen of afgerond hebben. We hebben bewust niet voor een Facebook groep gekozen vanwege privacy redenen en omdat we de data op onze eigen servers willen bewaren.

Op onze digitale leeromgeving kun je met je vragen stellen en zijn video’s terug te vinden van de oefeningen die we doen. Hierdoor blijf je in contact met je groep en is het niet zo erg om een opleidingsdag te missen.

Voor het contact tussen de mensen die de opleiding volgen en voor het stimuleren van oefengroepjes hebben we wel een geheime Facebookgroep. Je kunt hier alleen na uitnodiging aan deelnemen. Oefenstof wordt hier nadrukkelijk niet gedeeld.

Open dagen

Ieder jaar worden er een open dagen georganiseerd. Op deze dag zijn belangstellenden van harte welkom. Cursisten kunnen dan tevens introducees meenemen. Zo is het mogelijk voor familie en vrienden om ook kennis te maken met de opleiding, de groepsenergie en het Inca sjamanisme. Er zullen gedurende de dag diverse workshops zijn en er worden mooie rituelen uitgevoerd.

Kinderen zijn ook welkom. Zij kunnen dan ook kennismaken met de mogelijkheden die deze prachtige locatie te bieden heeft.

Op zaterdag 1 juli 2017 werd onze eerste open dag georganiseerd.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Dat is geen bezwaar en zelfs een voordeel. Zelf heb ik de Nusta Karpay ook al 4 keer ontvangen van verschillende mensen. Iedere keer wordt er weer een diepere laag geraakt en krijg je meer inzichten. De opleiding is erop gericht om je te leren hoe je de inwijdingen doorgeeft. Het accent zal hier dan ook op liggen. We oefenen veel met medecursisten in een opleidingssetting. Je moet ook van de hoed en de rand weten als je de inwijdingen zelf door wilt gaan geven. Er is dus nog genoeg te leren.

Mijn ervaring is dat het opbouwen van een mesa tijd en aandacht vergt. Het is een proces wat zeer persoonlijk is en dit kun je niet haasten. Zelf heb ik er 3 jaar over gedaan om de volledige mesa op te bouwen en met de volledige integratie ben ik nog steeds bezig. Er zijn mensen die in een weekend of in een paar dagen een mesa opbouwen en dat vind ik niet handig. De kans dat je wordt overweldigd, of dat de mesa in de hoek beland is erg groot. Het opbouwen van een mesa vergt commitment en veel geduld.

Dit vormt het basisniveau voor de energie die er in de groep aanwezig is. De Hatun Karpay zorgt ervoor dat iemands persoonlijke en spirituele groei in gang wordt gezet. Deze inwijding zorgt tevens voor uitdagingen waarbij de greep van het ego wordt getemperd. Door deze uitdagingen te ondergaan wordt de basis gelegd voor het omgaan met de heftige processen die bij dit pad horen.

Als je echt met de mesa wilt gaan werken, dan zul je de Hatun Karpay moeten ondergaan. Deze inwijdingen bereiden je voor op het werken met de mesa. Door jezelf te healen kun je ook anderen healen. Als het goed is zorgt de Hatun Karpay reeks voor de benodigde transformatie. Vandaar de eis als voorwaarde om in te stromen in het derde opleidingsjaar.

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Inca sjamanisme door contact met ons op te nemen. Je ontvangt dan een inschrijfformulier per email. Lees dit formulier goed door en stel vragen als iets onduidelijk is. Wij leren ook iedere dag bij doordat mensen de juiste vragen stellen.

 1. Teken het formulier
 2. Stuur het naar ons retour
 3. Je ontvangt een bevestiging van de keuzes die je hebt gemaakt
 4. Je ontvangt een uitnodiging voor de eerste opleidingsdag

De voorwaarden die er in het inschrijfformulier staan kunnen weerstand oproepen. Soms komt dat omdat je in het verleden al eens een vervelende ervaring hebt opgedaan met contacten, maar het kan ook zijn dat gewoon niet helder zijn in onze communicatie. Als je vragen of opmerkingen hebt over het inschrijfformulier dan kun je het beste contact met ons opnemen.

Er is op 15 juli 2017 een nieuwe versie van het inschrijfformulier voor de opleiding uitgekomen die meer uitleg geeft en een heldere bewoording gebruikt. Mocht je dit formulier nog niet hebben dan kun je hierom vragen door ons een berichtje te sturen.

Je kunt je voorbereiden op de eerste opleidingsdag door een heldere intentie voor de opleiding te formuleren. Wat wil je leren, waarom wil je de opleiding Inca sjamanisme gaan doen? Daarnaast is het een goede idee om een afspraak te maken voor een Hatun Karpay inwijding. Deze inwijdingen vormen de basis voor de opleiding. Het ontvangen van een eerste inwijding geeft een goed idee van de energie waar we mee gaan werken.

Ervaringen van anderen

Ik verkeer nog steeds in een fase waarin ik vanuit een traditionele opvoeding, probeer te schakelen naar de traditionele Peruaanse rituelen.Het is een verbazingwekkende reis waarin ik op zoek ben naar de sjamanistische wijsheid. Vooral mn persoonlijke ontwikkeling staat daarbij voorop. Overal om me heen is het Licht van het Pad dat ik ga. Ik prijs me gelukkig dit Pad te mogen gaan!

Jaap Flokstra
gepensioneerd / Zur Jagd

De opleiding Siwar Q’enti voldoet tot nu toe aan mijn verwachtingen. Ik heb nu 5 opleidingsdagen achter de rug en mijn indruk is dat het geheel mooi wordt opgebouwd. Ook is het zo dat in deze dagen al meer dan voldoende materiaal is verstrekt waarmee je als cursist aan de slag kunt. Fijn is ook dat er ruimte is voor herhaling van aangeboden stof zodat het nog beter gaat beklijven. Ik ben momenteel meer dan tevreden over het gebodene.

Wolf Rappard
fysiotherapeut, beoefenaar sjamanisme / Taytancis

Heart Walk Foundation

Een deel van de opbrengsten vOpleiding Inca sjamanismean deze opleiding Inca sjamanisme (in de voor de opleiding bij punt 3 genoemde kosten inbegrepen) wordt geschonken aan de Heart Walk Foundation om de inheemse Peruaanse bevolking te helpen in hun basisbehoeften. Concreet betekent het dat Q’ero kinderen naar school kunnen gaan en dat er middelen worden verstrekt om voedsel te verbouwen, zoals bijvoorbeeld kassen.

Wij doneren aan deze onafhankelijke stichting, maar Heart Walk Foundation beveelt niet specifiek deze opleiding
“Inca-sjamanisme Siwar Q’enti” of een ander opleidingsprogramma in de Andes spiritualiteit aan.
www.heartwalkfoundation.org

Wil je zelf ook aan deze stichting doneren? Dat kan door deel te nemen aan de opleiding, maar ook via deze link:
Zelf doneren aan Heart Walk Foundation

Hieronder kun je zien wat deze prachtige stichting precies voor de Q’ero bevolking doet.