donclaudioAfgelopen zaterdag was het voor mijzelf tijd om een Mosoq Karpay inwijding te ontvangen. Deze prachtig inwijding ontvang ik eens per jaar van de paqo’s die mij hebben opgeleid. In dit geval was het “mijn Inca papa” Don Claudio. Het was heerlijk om hem weer terug te zien na een dik jaar. Het viel me op dat hij wat tanden is verloren en dat hij tegenwoordig ook voor de verleiding van cola is gevallen (net als veel van zijn landgenoten). Verder was het als vanouds.

Hij nodigde me uit om voor hem te komen zitten en hem aan te geven waar hij me mee kon helpen. Ik had eigenlijk niet zoveel vragen en gaf aan dat ik voor een opfrissing van de Mosoq Karpay kwam. Daarnaast mocht hij wat hucha bij me wegnemen die ik had opgelopen door mijn eigen sessies met cliënten. Helaas ontkom ook ik daar niet aan. Zo’n ontmoeting van de paqo’s is voor mijn dan ook telkens weer een moment van vernieuwing en opfrissing. Al snel werd me gevraagd om op de tafel te gaan liggen. Vervolgens mocht ik mijn ogen sluiten en begon de inwijding.

Mosoq Karpay inwijding

Voor mij is het ontvangen van een inwijding dubbel leuk. Ik ken zelf de stappen van de Mosoq Karpay en kan dus meedoen met wat de paqo’s uitvoeren. Wel is het telkens weer anders valt me op. Zo werkte Don Claudio deze keer minder direct op het lichaam en meer vanaf een afstand. Dit is een verschil met de manier waarop ik zelf werk. Zelf geef ik er de voorkeur aan om dichter bij mijn cliënt te blijven. Maar iedereen doet dit natuurlijk op z’n eigen manier. Dat maakt het ook zo leuk. De inwijding heeft een vaste volgorde, maar niet echt een vaste vorm.

Wel onveranderd was de kracht waarmee de energie van de spirits zich openbaarde. Het leek alsof ik mee werd genomen naar een berg in Peru en alsof ik in de sneeuw werd gelegd. Ondanks de Q’ero poncho die er over mij heen lag kreeg ik het ontzettend koud.  In vlagen van toenemende intensiteit kwam er een deken van kou over me heen te liggen. Ik lag er met mijn ogen gesloten en stukje bij beetje kreeg ik verschillende beelden te zien van onderwerpen die er in mijn leven spelen. Daarbij werd me een issue gepresenteerd en ik kon op zoek gaan naar een oplossing en dat 2 uur lang. Onderwerp na onderwerp diende zich aan en ik bleef braaf en muisstil liggen.

wisdom keepersHet viel me wel op dat er deze keer geen druk op mijn voorhoofd werd uitgeoefend zoals bij de laatste Mosoq Karpay inwijding wel gebeurde. Dit keer was het een heel andere energie die zich openbaarde. Het waren de spirits van de bergen (apukuna) die zich met me bemoeiden en die mij onderwerpen presenteerden die met het mannelijke bewustzijn te maken hebben. Vooral de vader van mijn moeder kwam sterk naar voren. Plus een oom waarvan het duidelijk werd dat hij snakt naar liefde. Vanaf mijn ijskoude berg was ik in staat om mijn staat van bewustzijn met hem te delen. Dat zorgde voor een iets warmer gevoel.

Aan het einde van de inwijding voelde ik me verfrist (letterlijk) en volledig opgeladen. Mijn connectie met Peru is volledig hersteld en ik sta klaar voor de verrassingen die de apu’s nog voor me hebben.

Don Claudio ging niet echt in detail op mijn vragen in en ik vond het eigenlijk ook wel best. Het was me volledig duidelijk wat mijn weg is en welke uitzonderlijke krachten mij tot mijn beschikking staan. Zelf had ik nooit echt intensief met de apu’s gewerkt en dit was voor mij dus ook weer nieuw. Al met al was het een prachtige en leerzame ervaring. Ik bedankte Don Claudio en Luis en ging weer naar huis.

Mosoq Karpay effect

De laatste dagen ben ik buitengewoon moe. Ik kan uren slapen en heb die slaap volgens mij ook echt nodig. Wel kan ik merken dat er een nieuwe niveau bij mij is aangeraakt. Er zijn weer issues opgelost die ervoor zorgden dat ik het leven van mijn voorouders moest lijden.

De focus voor de komende tijd ligt duidelijk op werken met de apu’s en het condor bewustzijn.

Wordt vervolgd.

 

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 30 reviews.