Een aan mij veel gestelde vraag is: “Wat is nou het verschil tussen een in wijding of een healing?”

Dat zal ik proberen uit te leggen. Voor mij zijn beiden nuttig en hebben ze beiden hun eigen nut. Deze uitleg is volgens mijn huidige inzicht…

Een healing

In tegenstelling tot een heling, vindt een healing op vier niveaus tegelijk plaats: fysiek, mentaal, ziel en de geest. Door deze volledige reikwijdte heeft een healing een veel groter potentieel dan een reguliere behandeling. Vooropgesteld: ik heb niks tegen een reguliere behandelingen! Deze zijn op hun eigen manier nuttig. Het blijft echter in de meeste gevallen symptoombestrijding. Daarnaast is het bijzonder dat we technieken die pas 100 jaar oud zijn als regulier beschouwen en de technieken waar ik mee werk, die vaak duizenden jaren oud zijn, als alternatief. Maar dat terzijde…

Bij een healing wordt er altijd gebruikgemaakt van dat niveau van bewustzijn dat de cliënt op dat moment heeft. Inzichten die plaatsvinden spelen zich dus ook altijd op dat niveau af. Als er voor healing een groter inzicht nodig is dan de cliënt op dit moment kan bevatten, wordt er op het niveau van de ziel een afspraak gemaakt. In hoeverre deze afspraak of wijziging uiteindelijk in het leven van de cliënt zichtbaar wordt, hangt af van de mate waarin de cliënt niet terugvalt in oude patronen.

Een healing is nuttig om mensen dat duwtje te geven wat ze zelf niet kunnen geven. Voor mij is er echter een groot nadeel aan het geven van een healing. Mensen kunnen afhankelijk worden van degenen die die de healing geeft. Dit zorgt ervoor dat men niet wezenlijk veranderd en de oorzaak voor hun problemen nog steeds  buiten zichzelf blijven zoeken.  Healing houdt zichzelf dan in stand waardoor je telkens weer een healing nodig hebt. Zo werk ik niet. Het is mijn doelstelling om mensen onafhankelijk en krachtig te maken zodat zij voor zichzelf hetzelfde kunnen doen als wat ik voor ze kan doen. Ik zie mezelf slechts als een tijdelijk hulpmiddel.

Een inwijding

Bij een inwijding (Munay-Ki of Nusta Karpay en andere…) wordt het bewustzijn van de cliënt vergroot of verbreed, waardoor er een ander inzicht kan ontstaan. Dit wordt gedaan door een energetisch zaadje te planten. Hierdoor is een inwijding vaak krachtiger dan een healing. Wel brengt een inwijding meer verantwoordelijkheden met zich mee. De cliënt zal namelijk geconfronteerd worden met nieuwe inzichten waardoor zijn of haar standpunten in een heel ander licht komen te staan. Hierdoor is een inwijding ook niet voor iedereen geschikt.

Inwijdingen zijn echter zeer geschikt voor problemen die door een healing bijna niet te raken zijn. Daarbij hoef je bij een inwijding niet eens te weten hoe een probleem is ontstaan. De inwijding op zich kan al voldoende zijn om de bron van het probleem te raken of te verwijderen. Voor iemand die nog nooit een inwijding heeft ontvangen klinkt dit als onmogelijk, maar ik heb in mijn praktijk al vele malen meegemaakt dat mensen een spontane heling ontvingen na het ontvangen van een inwijding.

Een voorbeeld:

Onze wereld en met name ons land heeft een gigantisch probleem met de financiële sector en onze financiën. Dit probleem is niet op te lossen op het niveau waarop het ontstaan is.  Dat betekent dus dat het probleem opgelost dient te worden door een ander bewustzijn te ontwikkelen. Het is nagenoeg onmogelijk om mensen hiervan te overtuigen. Als je echter een inwijding in zou zetten, dan zou je iemand een andere en ruimere werkelijkheid kunnen tonen. Inwijdingen hebben daardoor de potentie om de wereld te veranderen. En laat dat nu juist de bedoeling zijn…

Overeenkomsten

Visueel gezien werkt een healing voor mij van buiten naar binnen en een inwijding van binnen naar buiten.

Bij zowel een inwijding als healing geldt dat ik slechts een medium ben. Ik heb de verantwoordelijkheid om een veilige omgeving te creëren en me af te stemmen op de energie waarmee gewerkt gaat worden. Als dat is gedaan ben ik slechts een onderhandelaar en wordt dat wat mag worden gedaan uitgevoerd door mijn helpers. Dat de zijn engelen, gidsen, lichtwezens, medicijnmannen en -vrouwen die buiten de tijd zijn gestapt. Zij hebben ooit in dezelfde frequentie als wij geleefd en zij waren ook ooit mens. Omdat ze dat niveau zijn ontgroeit dienen zij voor ons als een licht op ons pad naar heelwording. Zij bepalen wat er mag worden geheeld en hoe het wordt gedaan.

Een krachtige healer is dan ook iemand die overgave creëert bij een cliënt en vervolgens transparant wordt. Het ego mag zich niet bemoeien met de healing of inwijding.

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 30 reviews.