Gisteravond heb ik een moment gevonden om mezelf even terug te trekken uit de hectiek. De dagen rond de kerst zijn bij ons altijd bijzonder druk omdat ik jarig ben en omdat de webwinkel enorm veel aandacht vraagt. Daarnaast is er veel onrust in de wereld. Aanslagen en geweld in Europa. Situaties die ons doen denken aan oorlogen.

Ik had al een paar dagen de intentie om een despacho te maken, maar was er nog niet aan toegekomen. De zonnewende was voor mij het moment om er toch voor te gaan zitten. Mijn vrouw was een avondje weg om te zwemmen en de kinderen lagen in bed. Ik deed mijn rituele kleding aan, stak een kaarsje aan en begon de ceremonie. Eerst wilde ik alleen een meditatie doen, maar al snel voelde ik dat ik er niet aan ontkwam om een despacho te maken.

Gewijde ruimte openen (windrichtingen)

Nadat ik alle spullen bij elkaar had gezocht opende ik de gewijde ruimte. Ik merkte al dat de energie anders was dan anders. Krachtig en vol potentie, maar ook wat eng. Ik voelde de angst die er in het collectief bewustzijn aanwezig is. De angst die wordt geprojecteerd vanuit ons innerlijk op de buitenwereld. De angst die mensen aanzet tot verschrikkelijke daden. De angst die valse profeten hun macht geeft.

Niveaus van bewustzijn

Gedragen door de spirits die mij hielpen om mijn aandacht te verleggen van angst naar compassie vervolgde ik het openen van de ruimte. Toen de ruimte geopend was hervatte ik het ritueel. De ingewijde weet dat het openen van de gewijde ruimte de reis is van ego-bewustzijn naar eenheidsbewustzijn.

De despacho

Wat ik meestal doe is een zogenaamde freestyle despacho maken. Dat is een despacho die ik op dat moment verzin en samenstel van ingrediënten die ik in huis heb. Door op deze manier te werken voorkom je dat je in je hoofd gaat zitten en gaat imiteren. Zo ook gisteravond. Mijn intentie was om wat licht naar de wereld te sturen. Om mensen wiens hart gesloten is door angst, verdriet, eenzaamheid of onwetendheid te raken en te laten voelen dat ze gedragen worden. Om de energie van Peru, van de mystieke kracht van pachamana en van de kosmos met hen te delen. Om ze te laten voelen dat de onrust in de buitenwereld een weerspiegeling is van hun innerlijk. Maar dat betekende wel dat ik zelf ook naar binnen moest keren.

Het gevoel van je aandacht naar binnen keren is dat je dat tegenkomt wat je hebt laten liggen. 21 december is bij uitstek geschikt om dit werk te doen. Op deze datum is onze energie namelijk maximaal naar binnen gekeerd door de zonnewende. Het wordt winter en we gaan letterlijk naar binnen toe, zoeken warmte bij elkaar en gezelligheid. Dit moment leent zich er dus ook voor om aan retrospectie te doen. Om te versterven en te voelen hoe jij vrede kunt vinden in jezelf, met jezelf. Dat is niet makkelijk omdat je dan je eigen demonen tegenkomt. Je ontmoet je eigen schaduw.

Maar, je bent een paqo of je bent het niet. Ik voel het als mijn taak en mijn missie om dit pad te lopen. Voor mij is de wereld van het onderbewustzijn toegankelijk en bereisbaar (trance reizen). Dat betekent dat ik de kans heb om er bewust mee te werken. Om mijn demonen en de demonen van mijn voorouders op dat domein te ontmoeten. Hierdoor kan ik een andere mogelijkheid geven aan een wereld waar angst de boventoon voert. Een mogelijkheid om jezelf te healen en daarmee de wereld.

despacho-2

De reis

Toen de despacho klaar was ging ik op reis. Begeleid door huascar maakte ik een reis door de benedenwereld. Al snel kwam het thema van de avond naar voren. De ouders van mijn moeder kwamen tevoorschijn. Wat volgde was een ritueel en een reis die gericht was op het healen van hun organen. Dat klinkt vreemd, maar de ingewijde weet dat zielsdelen van de organen van iemand die sterft aan een ziekte verbonden blijven aan de aarde. Hier kun je verbinding mee maken en dit kun je na iemands dood healen. Hierdoor kun je ziektes die er in families voorkomen ook healen. Daarmee bedoel ik dat je de bron kunt opzoeken en de lading daaraf kunt halen. Hierdoor is er een kleinere kans dat het zich zal blijven herhalen. Dit is dus zeer nuttig werk.

Ik kan niet in details treden omdat het persoonlijke informatie betreft, maar het was een zeer intense en bijzondere reis. Gedurende de hele reis voelde ik ijskoude windvlagen om me heen (met de kachel op 21). Ik had direct contact mijn mijn opa en oma en ze vertelden dat ze nog verbonden waren aan het huis waar ze hebben gewoond. Die verbinding is verbroken, wat weer goed nieuws is voor mijn tante die daar woont. Van haar kreeg ik twee duimen aan het eind van de reis. Het effect van dit ritueel is dat ik een deel van mijn verleden heb mogen healen. Ik heb mijn grootouders geholpen en daarmee mezelf en de wereld. Door de confrontatie aan te gaan met de pijn en het verdriet van het verlies hoe lang ook geleden, hoef ik dit niet de buitenwereld in te projecteren.

Verbranden

De despacho zal op 25 december worden verbrand. Dat is mijn verjaardag en de dag voor de 12 Heilige Dagen waarop je traditioneel nog meer naar binnen keert.

Kijk maar eens naar de depacho en probeer de energie te voelen die erin is gestopt.

De waardering van www.bluekachina.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 30 reviews.